Zoran Terzić objavio spisak odbojkašica za EP: Nema Brankice Mihajlović, vraća se Stefana Veljković

Jelena Blagojević će igrati kao libero umesto kao primač

  • 4
Olimpijske igre 2020 Tokio odbojkašice Srbije, Srbija Italija Foto: Tanjug/AP

Nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, odbojkašice Srbije spremaju se za novi izazov u prestonici naše zemlje, gde će biti organizovano Evropsko prvenstvo zajedno sa još tri zemlje - Bugarskom, Hrvatskom i Rumunijom.

Selektor Zoran Terzić objavio je na koga računa za predstojeći kontinentalni šampionat, a ono što je zanimljivo jeste da je sa spiska otpala Brankica Mihajlović, dok se vratila Stefana Veljković.

Naše devojke dvostruke su uzastopne osvajačice Evropskog prvenstva, a prethodno zlato osvojile su na tlu Turske kada su u velikom finalu pred krcatom dvoranom u Ankari savladale domaćina turnira. Sada će na domaćem terenu pokušati da dođu i do trećeg vezanog zlata.

Na spisku se nalaze tehničari Maja Ognjenović i Slađana Mirković, potom korektori Tijana Bošković, Ana Bjelica i Sara Carić, libera Silvija Popović i Jelena Blagojević, blokeri Milena Rašić, Mina Popović, Stefana Veljković i Jovana Kocić, kao i primači - Bjanka Buša, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

Odsutna je i Maja Aleksić, koja vuče povredu baš kao i Brankica Mihajlović koja je imala malu minutažu u Tokiju zbog navedenih problema. Dodatna razlika je ta što će Blagojević igrati kao libero, a ne kao primač. Što se Stefane Veljković tiče, njoj će ovo biti prvo takmičenje od kako je u februaru postala majka.

Evropsko prvenstvo počinje danas, a naša selekcija će se sutra od 17.00 časova sastati sa ekipom Bosne i Hercegovine u okviru Grupe A.

Video: Jedna noga mu je kraća 10cm: Drugi najviši čovek na svetu učestvuje na Paraolimpijskim igrama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    18. avgust 2021 | 14:50

    Ima nešto mutno kod Terzića? Na olimpijadi Brankica nije odigrala ni minutu. Sa njom smo bili svetski prvaci a sada bez nje bronza i to protiv neke Koreje. Uživati na lovorikama mogu i ja kada imam svetske odbojkašice. Posle Boškovićeve i Ognjenovićeve Brankica je treći šraf za osvajanja zlata. Pazi Terziću da ne eksplodiraš od samoljublja.

  • A

    18. avgust 2021 | 14:08

    Sta je sa Brankicom?

  • Sasa

    18. avgust 2021 | 17:50

    Povreda ledja muci Brankicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA