≫ 

Srpske odbojkašice silovito počele odbranu evropskog zlata, "oduvale" Bosanke u beogradskoj Areni

Naše devojke u laganom ritmu do premijerne pobede na kontinentalnom šampionatu

  • 19
ODBOJKA Evropsko prvenstvo EP SRBIJA žene Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Najbolje srpske odbojkašice pobedom su počele odbranu evropskog zlata, pred više hiljada ljudi u beogradskoj "Areni" deklasirale su debitankinje na kontinentalnom šampionatu, selekciju Bosne i Hercegovine - 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

Meč je trajao 71 minut.

Kao što i sam rezultat svedoči izabranice Zorana Terzića nisu imale nimalo težak zadatak da dođu do prve pobede u grupi u kojoj će ih u nastavku, sasvim sigurno, čekati daleko teži rivali poput Rusije, Francuske, Belgije i Azerbejdžana.

ODBOJKA Evropsko prvenstvo EP SRBIJA žene Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Beograd je, podsetimo, jedna od četiri kodomaćina Evropskog prvenstva, pored Plovdiva (Bugarska), Zadra (Hrvatska) i Kluža (Rumunija).

Najefikasnija u našim redovima, to se sad već uredovilo, bila je Tijana Bošković koja je sa 12 poena dominirala, ujedno i dobila i taj individualni duel protiv rođene sestre na drugoj strani, Dajane, najbolje u redovima naših rivalki sa 10 poena.

Kod Srbije, napadački je bila raspoložena i Bianka Buša sa 7 poena.

Bio je ovo duel "mačke i miša" u najvećoj Areni na Balkanu, Srpkinje su imale dovoljno svežine i energije posle Tokija da i na startu Evropskog prvenstva krenu silovito, baš kako smo od njih navikli. Dvostruke uzastopne evropske šampionke su nametnule svoj ritam od samog starta, tek sporadično su Bosanke parirale, ali je sve danas bilo u znaku Srpkinja.

ODBOJKA Evropsko prvenstvo EP SRBIJA žene Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Servis, blok, igra u polju, sve je danas besprekorno funkcionisalo, a kad je tako ni najjače reprezentacije na svetu ne mogu se nadati mnogo čemu protiv naših devojaka.

Osim negde do sredine drugog seta, kada je na snazi bila rezultatska klackalica, ostatak meča protekao je u čistoj dominaciji našeg tima. Osetio je i selektor Terzić da je ovaj meč i dobra prilika da isproba i neke rezervne adute, pa smo u trećem setu videli komplet izmenjenu postavu u odnosu na onu koja je krenula meč.

Uprkos tome, odnos snaga na terenu se nije menjao, naše devojke su nastavile da "melju" i u velikom stilu završile utakmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    19. avgust 2021 | 18:17

    TO DEVOJKE 🇷🇸🇷🇸🇷🇸👏👏👏❤❤❤ 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙆‍♂️😄

  • M-78

    19. avgust 2021 | 18:34

    Bravo devojke👏💪

  • Srpska bosna

    19. avgust 2021 | 20:25

    U reperezentaciji BiH 95 % srpkinja igra,kao i u cijelom Strucnom stabu. Trenere Srbin i sve srbi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA