≫ 

Gruzijski paraolimpijac uhapšen u Tokiju pa deportovan kući, pijan napao obezbeđenje hotela

Snažni Gogočuri napravio incident posle kojeg je izbačen sa Igara

  • 0
zvijad gogočuri Foto: youtube/Paralympic Games

Tokio je i dalje domaćin velikog sprotskog sleta, Paraolimpijskih igara, gde se dogodio inicident koji je izazvao gruzijski takmičar u džudou, Zviad Gogočuri. Lokalni mediji pišu da je Gogoučuri uhapšen početkom ove nedelje, pa potom deportovan u svoju zemlju jer je izazvao incident u hotelu tokom karantina.

Kako se navodi, Gruzin je sa svojim reprezentativnim drugovima pio i galamio te večeri, a kako na opomene obezbeđenja hotela nije reagovao, ponovo je upozoren i tad je došlo do incidenta.

Pripiti Gruzin se ustremio na jednog od članova obezbeđenja u hotelu, japanski mediji pišu da je u pitanju 60-godišnji čovek, koga je Gogočuri, onako silan i agresivan, ščepao za vrat. Navodno mu je i slomio jedno rebro.

Gruzijski takmičar je inače slabovid i sa tim hendikepom je deo paraolimpijske selekcije Gruzije za koju je na prethodnim Igrama u Riju osvojio zlatnu medalju.

I u Tokiju je bio jedan od favorita, ali je na neslavan način završio svoj boravak u Japanu. Uhapšen je brzo posle incidenta i poslat na let.

- Slučaj je istražen i svi smo razočarani ponašanjem gospodina Gogočurija u karantinu - rečeno je iz Paraolimpijskog komiteta Gruzije.

- Sarđujemo sa Organizacionim komitetom u Tokiju i Međunarodnim paraolimpijskim komitetom, i nažalost akreditacija je oduzeta našem takmičaru. Posle svega, vraća se u zemlju i njegov slučaj će biti i predmet istrage i disciplinaca gruzijskog komiteta.  Još jednom moramo naglasiti da smo duboko razočarani postupkom našeg takmičara, koje ne reprezentuje Gruziju u praovm svetlu, niti je adekvatno gostoprimstvu koje smo doživeli ovde u Japanu - rečeno je iz Paraolimpijskog komiteta Grzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA