Niko ne može da im uzme ni set! Odbojkašice Srbije "protutnjale" pored Azerbejdžana za 4/4 na EP

Sutra protiv Rusije naše devojke igraju za prvo mesto u grupi

  • 11
Srbija Azerbejdžan, Odbojkašice, ženska odbojkaška reprezentacija, Evropsko prvenstvo za žene Foto: MN Press

Odbojkašice Srbije ostvarile su još jednu veliku pobedu za samo sat i 20 minuta igre. Pred izrabranicama Zorana Terzića, sada već standardno u tri seta, pala je selekcija Azerbejdžana, koja je doduše možda i ponajviše namučila naše devojke u nekom od setova na ovom turniru. Međutim, sve je to bilo nedovoljno za bilo šta protiv dvostrukih uzastopnih evropskih šampionki - 3:0 (25:17, 25:20, 25:19).

Odmah od starta naše devojke preuzele su potpunu kontrolu nad situacijom. Povele su sa 4:0, doduše Azerbejdžanke su se koliko-toliko vratile u meč, ali su posle serije servisa Bjanke Buše poklekle u završnici prvog seta.

U drugom setu je situacija bila utoliko drugačija, pošto je selekcija Azerbejdžana bila ta koja je započela nešto bolje i u par navrata stekla tri poena prednosti. Međutim, devojke Zorana Terzića su stabilizovale prijem, smanjile broj grešaka u napadu i očas posla su prišle i preokrenule rezultat. Na kraju, prepustile su samo tri poena više Azerbejdžankama u odnosu na prvi deo igre.

U trećem setu je bilo ponovo nešto "tesnije" rezultatski. Iako se tako nije činilo na početku, jer je sve bolje otvorila naša reprezentacija, Azerbejdžanke su zaigrale požrtvovanije svesne da nemaju šta da izgube. U jednom momentu su čak i preokrenule, ali se videlo da jednostavno nemaju kvalitet i snagu da tako igraju tokom čitavog ovog perioda. Na kraju, časno su se oprostile od ovog Evropskog prvenstva i protiv Francuske će pokušati da dođu do jedine pobede.

Sa druge strane, naše devojke sutra od 20.00 časova igraju veliki meč sa Ruskinjama, koji će odrediti dalji tok turnira i nakon kojeg će saznati ko će im biti rival u osmini finala Evropskog prvenstva.

TOK MEČA

3. SET

25:19 - POBEDA! Bravo, devojke! Četvrti trijumf na ovom Evropskom prvenstvu!

23:17 - Još dva poena do pobede. Naše devojke su uvećale prednost, igraju odlično i vrlo brzo videćemo pobednički usklik!

17:13 - Serija 7:3 naših odbojkašica. Proradio je blok, proradio je servis i sada zaista samo postavljamo pitanje kojim rezultatom će ovaj period igre biti okončan.

10:10 - Opet su u jednom momentu Azerbejdžanke došle do prednosti, vodile su sa 9:8, ali su se naše devojke vratile i ponovo je egal u trećem setu.

6:4 - Približavamo se, polako, ali sigurno, završnici ovog meča. Prosto deluje nemoguće da se Azerbejdžan vrati iz ove situacije, naročito nakon dobrog starta naših devojaka u trećem setu.

2. SET

25:20 - Srpske odbojkašice su ponovo "upalile motore" na kraju drugog seta i uspešno su ga privele kraju. Ovoga puta su prepustile tri poena više svojim rivalkama.

21:19 - Uspele su naše devojke da se odlepe i sada ih samo četiri poena dele od osvajanja drugog seta.

15:15 - Uspele su naše devojke da izjednače. Stabilizovale su prijem, dosta bolje funkcioniše i napad, pa polako, ali sigurno baš kao i u završnici prvog seta preuzimaju kontrolu nad situacijom.

9:11 - Kako stvari stoje, biće drame u ovom drugom setu. Azerbejdžanke igraju jako dobro, održavaju prednost, a u nekoliko navrata imale su i tri poena prednosti.

4:6 - Azerbejdžanke za sada bolje otvaraju ovaj drugi set. Popravile su prijem i nakon nekoliko poena iz kontre uspele su da se odlepe i diktiraju tempo u Beogradskoj areni, pomalo neočekivano.

1. SET

25:17 - Iskoristile su naše devojke drugu priliku za osvajanje prvog seta i vode u Beogradskoj areni posle samo 24 minuta igre.

24:16 - Predvođene fantastičnom Bjankom Bušom, naše devojke slomile su otpor Azerbejdžana u prvom setu. Nisu mogle rivalke da skinu našu odbojkašicu dugo sa servisa, pa ćemo imati osam set lopti.

16:14 - Nakon nekoliko grešaka naših devojaka, Azerbejdžan se vratio u prvi set i čak u jednom momentu izjednačio (14:14), ali je Srbija nakon toga vezala dva poena i ponovo se koliko-toliko odlepila.

12:8 - Srbija nastavlja u dobrom ritmu da "melje" Azerbejdžan, baš kao i u prethodna tri meča, naše odbojkašice se pitaju o svemu. Prijem funkcioniše baš kako treba, a iz toga dolaze laki poeni.

6:4 - Dobar start naše selekcije. Srbija je povela sa 4:0, Azerbejdžan je tražio tajm-aut i donekle se vratio u prvi set, ali dobra stvar je da imamo kontrolu nad situacijom.

PRE MEČA

Naše rivalke zakucane su za dno tabele grupe koje se održava u Beogradu bez ijedne pobede i bez ijednog osvojenog seta. Stoga, biće potrebno zaista belosvetsko čudo da naše devojke večeras ne pobede.

Dve selekcije se odavno nisu sastale u nekom meču. Poslednji put to je bilo 2015. godine na Evropskim igrama kada je Srbija odnela pobedu u pet setova. Azerbejdžan trenutno teško da može da se seti kada je put pobedio nekog rivala u ženskoj odbojci, pošto ima 16 uzastopnih poraza od kojih su poslednja tri došla u tri seta.

Uz podršku sa tribina, ne treba sumnjati u još jednu odličnu partiju izabranica Zorana Terzića, koji će izvesno i čuvati neke od nosilaca igre za meč sa Rusijom u poslednjem kolu koje je na programu sutra.

Video: Odbojkašice Srbije doputovale u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    24. avgust 2021 | 21:28

    Devojke svaka vam cast ,bravoooooo 👏

  • Haha

    24. avgust 2021 | 23:04

    Lakše malo sa tim tutnjanjem. Azerke nemaju ni jednu pobedu, pa je bilo povuci-potegni na momente. Pravi izazovi tek slede i sve je jasnije zašto je Terzić nezadovoljan. Moraće mnogo bolje za medalju

  • Old Delija

    24. avgust 2021 | 21:36

    Da nije Tijane katastrofa. Od 3 seta jedan je njen, 🤩🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA