PONOVO NAJVEĆI DONATOR: Meridianu zastava zlatnih olimpijaca, Boško ide u Budimpeštu!

Kompanija Meridian još jednom je pokazala zašto važi za društveno najodgovorniju kompaniju i svojim humanim gestom, odnosno kupovinom čuvene zastave, pomogla Bošku

  • 2
Meridian PR Foto: Promo/Meridian

Potezi Jelene Korizme i kompanije Meridian zadivili su celu Srbiju! Nakon višemesečne akcije i prikupljanja pomoći, konačno je i definitivno skupljeno dovoljno novca za lečenje dečaka Boška Guglete.

Nekoliko dana kasnije, o ovoj akciji i dalje priča cela Srbija. Podsetimo, kompanija Meridian pobedila je na humanitarnoj licitaciji na kojoj se, za potrebe Boškovog leka, našla zastava Srbije sa potpisima naših olimpijaca iz Tokija.

Najveće ime u svojoj delatnosti, tako je još jednom pobedilo u najvažnijoj sportskoj disciplini – humanost i odgovornost.

Sve je počelo plemenitim gestom Jelene Korizme, koja je na doček olimpijaca donela zastavu Srbije i prikupila njihove autograme, kako bi se na licitaciji – i to što hitnije – prikupio novac za malog Boška.

Na zastavi se našlo tačno 24 potpisa, među kojima su naši zlatni vaterpolisti, Milica Mandić, Zuran Datunašvili, Maja Ognjenović, Milena Rašić, Dejan Majstorović, Damir Mikec i drugi sportisti, koji su na taj način pomogli ovu akciju.

Još jednom se pokazalo da zajedničkom snagom – svaki cilj jeste dostižan. Za Boška sada sledi put u Budimpeštu, a kompanija Meridian daće sve od sebe da i u budućnosti pomogne svojim sugrađanima onda kada to bude bilo potrebno.

Podsetimo, Boško Gugleta ima samo sedam meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), jedne od najopasnijih bolesti koje pogađaju decu uzrasta do dve godine, a za čije je lečenje u Budimpešti bilo potrebno sakupiti 2.5 miliona evra. I u čemu smo svi zajedno, nakon sedmica i sedmica samoinicijativnih humanitarnih bazara, licitacija, donacija, koncerata, kampanja – uspeli.

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine okupio čitavu domaću košarkašku scenu, organizacijom humanitarnog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, kojoj se u velikoj pobedi danas pridružio i Boško.

Meridian PR Foto: Promo/Meridian

Meridianova godina u znaku humanosti i solidarnosti

Ovaj gest Meridiana samo je kulminacija leta u znaku humanosti. Srbija je na Olimpijskim igrama osvojila rekordnih devet medalja, od toga tri zlatne, a ova kompanija je u humanitarne svrhe donirala 900.000 RSD!

Olimpijske igre su nam donele mnogo radosti i veselja, ali mesecima pre toga, Srbija se, kao i čitav svet, nosila sa velikim problemima i opasnosti zvanoj koronavirus. Kompanija Meridian je i tada bila uz svoj narod.

Od početka kovid pandemije, volonteri ove kompanije su neprestano osnaživali pojedince i institucije koje su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Kao šampion društvene odgovornosti, Meridian je uputio milionske donacije zdravstvenom sistemu Srbije i zemalja regiona u borbi protiv virusa.

Paketi pomoći dopremljeni su u preko 40 gradova, a neumorni volonteri obišli su preko 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Meridian se priključio i akciji promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji i širom sveta (UNICEF), a svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Kultura i umetnost možda su i najviše trpeli tokom pandemije – zato je Meridian posebne napore ulažio u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima – Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Osim toga, Meridian je tu i kada je sport u pitanju. Košarkaški teren na Novom Beogradu samo je deo niza akcija i ulaganja u domaći sport kompanije Meridian, zahvaljujući kojoj će sportska infrastruktura za buduće šampione stići u svaki kutak Srbije.

Dresovi, sportska i tehničke opreme, lopte… samo su deo velike sportske priče uspešne domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cele zemlje, Meridian pokreće do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školica sporta za mališane.

Pojmovi “mali“ i “veliki“, “bitni“ i “nebitni“ sportovi za Meridian ne postoje – svi će imati podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću.

Život pobeđuje – Meridian uvek tu kada je najteže!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA