≫ 

Bravo devojke! Odbojkašice Srbije završile grupnu fazu sa svih pet pobeda, konačno je pala i Rusija

Ovo miriše na novu titulu šampiona Evrope

  • 22
Odbojkaska reprezentacija srbije Foto: MN Press

Odbojkašice Srbije su po prvi put u istoriji savladale Rusiju, rezutltat je bio 3:2, po setovima 25:22, 25:19, 16:25, 24:26 i 15:10, na Evropskom prvenstvu i time su završile učešće u grupnoj fazi sa pet pobeda iz isto toliko mečeva, da stvar bude bolje, naše devojke su izgubile tek dva seta tokom grupne faze.

Kakva igra Srbije, poput furije su protutnjale kroz najtežu grupu na šampionatu Evrope koji se održava u četiri zemlje. Redom su padale Bosna i Hercegovina, Francuska, Belgija, Azerbejdžan i na kraju i Ruskinje, koje su slavile u prethodna dva duela s našom selekcijom.

Bile su naše devojke jako blizu i tome da završe takmičenje u grupnoj fazi bez izgubljenog seta, ali su ipak Ruskinje dokazale da nisu toliko lak protivnik i propisno su namučile Srbiju.

Rival naše selekcije u narednoj fazi će biti četvrtoplasirana ekipa iz grupe C u kojoj na ovo mesto ciljaju Mađarska, Belorusija i Slovačka.

Srbija - Rusija 3:2 (25:22, 25:19, 16:25, 24:26, 15:10)

Srbija: Bjelica, Blagojević, Bošković, Buša, Carić, Kocić, Lazović, Milenković, Mirković, Ognjenović, Popović, Popović, Rašić, Veljković

Rusija: Brovkina, Enina, Fedorovtseva, Kadočkina, Kapustina, Kotova, Lazareva, Matvejeva, Pilipenko, Smirnova, Startseva, Zajceva

Odbojkaska reprezentacija srbije Foto: MN Press

Srbija je bolje započela meč, brzo je napravila seriju od 4:1, ali nije uspela duže da zadrži prednost od tri poena. Ruskinje su se brzo vratile u meč, te su odmah izjednačile na 6:6. Nakon tog izjednačenja, Srbije nije dopuštala Rusiji da dođe do prednosti veće od jednog poena, što joj je pomoglo da prelomi set u samoj završnici i dođe do pobede od 25:22.

Drugi set je počeo nešto drugačije. Ruskinje su od samog početka nametnule svoj ritam, otišle su na pet poena prednosti (9:4), što je rezultovalo i tajmautom vidno besnog Zorana Terzića. "Šok terapija" je donela samo rezultate, jer su naše devojke uspele da se vrate u meč i povedu sa 18:12. Prednost od šest poena je već bila nedostižna za Ruskinje, te su naše devojke lako privele set kraju, rezultat je bio 25:19.

Odbojkaska reprezentacija srbije Foto: MN Press

Rusija je i u trećem setu pokazala da je izuzetno kvalitetna selekcija. Tokom čitavog seta su imali prednost od dva ili tri poena, što naša selekcija nije uspela da sustigne. Kod rezultata 18:15, blok Ruskinja je doneo poen koji je doneo i prevagu na ovom meču. Kasnije u setu Ruskinje su slavile sa 25:16.

Taman se učinilo da su Srpkinje popravile igru i sve stvari koje su škripale u trećem setu, povele su u četvrtom setu sa 7:3, ali su onda dopustile šest vezanih poena Ruskinjama, koje su povele i sa 10:8. Tajmaut Zorana Terzića je ponovo imao magično dejstvo, te je Srbija zaigrala bolje. Osetna prednost je napravljena rezultatom 17:12, što je bilo dovoljno da se odlepe od Ruskinja.

Međutim, nisu tako lako poklekle Ruskinje, došle su do 21:21, te su uspele da naprave ogroman preokret i savladaju našu Srbiju sa 24:26 u drugom setu.

Odbojkaska reprezentacija srbije Foto: MN Press

Peti set je doneo najviše tenzije, imale su odbojkašice Srbije oscilacije u igri, uspevale su Ruskinje da zaprete, ali na kraju je sve ipak završeno na najbolji mogući način i Srbija je slavila sa 15:10 u odlučujućem setu.

Video: Adriana Vilagoš: Najlepši osećaj je bio kad sam stala na postolje i čula himnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA