Odbojkašice saznale protivnika u osmini finala: Komšijski derbi, rivalke imale samo pobedu u grupi

Deluje da će izabranice Zorana Terzića imati lak posao

  • 0
Srbija Azerbejdžan, Odbojkašice, ženska odbojkaška reprezentacija, Evropsko prvenstvo za žene Foto: MN Press

Srbija neće imati teškog protivnika na prvom stepeniku u nokaut fazi Evropskog prvenstva. Pred naše odbojkašice izaći će selekcija Mađarske, kojoj je malo nedostajalo da završi takmičenje već posle grupa, ali su im poslednji rezultati išli na ruku i samim tim je zakazan duel za nedelju u "Štark areni".

Mađarska je u Zadru zauzela četvrto mesto u grupi, dok je Srbija kao što je poznato posle pobede nad Rusijom sinoć obezbedila čelnu poziciju. Naše sledeće rivalke su imale samo jedan trijumf uz četiri poraza.

Slovačka je danas mogla da ih preskoči, imala je 2:0 protiv Belorusije, ali je na kraju bila poražena i samim tim je nadmetanje završila na petom mestu. U toj grupi je preostao da se odigra susret između Italije i Švajcarske.

Italijanke sasvim izvesno idu dalje sa prve pozicije, Hrvatska sa druge, Belorusija sa treće, a Mađarska sa četvrte. U našoj grupi je preostao da se odigra meč Belgijanki i Francuskinja u kojima su ove prve velike favoritkinje. Zna se da su Azerbejdžan i Bosna i Hercegovina sigurno završile takmičenje.

Već ranije se znalo da će se u osmini finala sastati Bugarska i Švedska, Holandija i Nemačka, Turska i Češka, te Poljska i Ukrajina. U četvrtfinalu, Srbiju čeka bolji iz meča Hrvatske i ekipe koja bude treća u našoj grupi - Rusija, Belgija ili Francuska.

Video: Odbojkašice Srbije doputovale u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA