≫ 

Odbojkašice nas uplašile, pa ubacile u petu brzinu i razbile Francusku: Igraće za medalju u Beogradu

Sjajan preokret naših devojaka za plasman u polufinale i reprizu finala prošlog Evropskog šampionata protiv Turske

  • 10

Video: Odbojkašice Srbije u polufinalu EP: Izgubile prvi set, pa samlele Francuskinje u Areni

Odbojkašice Srbije boriće se za medalju na Evropskom prvenstvu. San o novoj zlatnoj medalji, trećoj uzastopno, nastavlja da živi, pošto su naše devojke u četvrtfinalu u "Štark Areni" uspele da savladaju Francusku posle preokreta u četiri seta - 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Iako nije sve počelo baš onako kako smo se nadali, izabranice Zorana Terzića uspele su da slome Francuskinje najpre u završnici drugog seta, da bi im potom u trećem nanele potpunu katastrofu. Proradila je Maja Ognjenović, kojoj je ovo bila jubilarna 300. utakmica u nacionalnom dresu, a standardno dominantna bila je i Tijana Bošković.

Baš kao što smo rekli, nije dobro počelo za naše devojke, koje su loše otvorile prvi set protiv Francuskinja i nikako nisu uspevale da istope razliku koja se konstantno kretala od tri do pet poena. Tek u završnici su serijom 4:0 preko Tijane Bogdanović prišle na zadovoljavajući minus, ali su rivalke odbile taj nalet i osvojile prvi deo igre.

I u drugom je bilo zanimljivo. Srbija je bila ta koja je imala prednost, Francuska je konstantno kaskala, ali je potom u samoj završnici uspela da priđe i učini set zanimljivijim. Međutim, rivalke nisu imale sreću da je na servis stala sjajna Maja Ognjenović, koja je ređala poene kao na traci, ukupno njih šest za srećan kraj ovog perioda.

U trećem je teško i opisati šta se dogodilo. Srbija je prvo povela sa 7:0, a kako je set odmicao, ta razlika je samo rasla i rasla. Postavljalo se pitanje hoće li Francuskinje uopšte biti dvocifrene, a odgovor je bio - ne! Zaustavile su se na samo sedam poena i pretrpele takvu katastrofu, da ih je to verovatno dodatno demoralisalo pred četvrti set.

A tamo smo videli samo odrađivanje posla naših devojaka. Odmah su povele ubedljivo, a potom su samo diktirale ritam do kraja meča. Ipak, bilo je malo problema, vodile su sa 21:12 u jednom momentu, da bi ta razlika do kraja bila istopljena kada je Zoran Terzić uveo mlade odbojkašice na teren. Morala je da se vrati Tijana Bošković, koja je večeras ubeležila 21 poen i da reši pitanje pobednika.

Utakmica polufinala protiv Turske na programu je u petak sa početkom od 20.00 časova, dok je finale zakazano u istom terminu u subotu!

TOK UTAKMICE

4. SET

25:20 - Gotovo je Srbija je slavila u Beogradu, ide na megdan Turskoj!

24:20 - Set lopta, Tijana Bošković!

23:20 - Francuskinje samo nastavljaju da se vraćaju u meč, i Zoran Terzić vraća Tijanu Bošković. Mora naša najbolja igračica da rešava pitanje pobednika.

22:16 - Malo su se odbojkašice Francuske sada približile, Zoran Terzić je malo promešao tim, ali pobeda nije ugrožena.

21:12 - Sjajne odbojkašice grabe ka pobedi! Još samo četiri poena nas deli od polufinala.

16:7 - Odbojkašice Srbije su ponovo blizu dvocifrene razlike protiv Francuske u nekom od setova. Potpuno su pročitale servis rivalki i deluju daleko ozbiljnije na terenu.

12:5 - Ovde teško da bilo kakve dileme ima. Srbija će pobediti, samo je pitanje koji će biti rezultat. Ponovo je nekoliko poena vezala Tijana Bogdanović. Sjajna atmosfera u "Štark Areni".

4:1 - Sve smo bliži velikoj pobedi. Odbojkašice su fantastično otvorile i četvrti set.

3. SET

25:7 - Ovo je bio jedan od najubedljivijih prvih setova naše ženske selekcije ikada, samo SEDAM poena su uzele Francuskinje.

21:5 - Neverovatno, neverovatno! Kako igraju naše devojke, ovo je prava poezija za oči!

18:5 - Sada već treba postaviti pitanje - hoće li Francuskinje uopšte imati dvocifren broj poena u ovom setu?!

16:5 - Naše devojke sada samo privode posao kraju. Francuskinje ne uspevaju čak ni da smanje razliku, koja je ogromna, dvocifrena.

12:2 - Francuskinje su u pravom nokdaunu, naše devojke su uspostavile blok i napad. Sve funkcioniše gotovo besprekorno i rivalke su blizu pravog poniženja u ovom delu igre.

7:0 - Da, dobro vidite. Srbija vodi sa nestvarnih sedam poena prednosti na početku trećeg seta. Francuskinje su potpuno razbijene!

2. SET

25:18 - Čim je Maja stala na servis, sve se preokrenulo. Naše devojke su se vratile velikim stilom u ovo četvrtfinale!

24:18 - Maja Ognjenović svojim servisima je sada obezbedila mirnu završnicu seta Srbiji. Samo poen deli naše devojke od poravnanja u meču!

18:16 - Taman kada je Srbija stekla četiri poena prednosti, Francuska je uzvratila sa dva vezana poena, pa opet imamo dramu.

16:14 - Francuskinje su ponovo smanjile na samo dva poena zaostatka i naše odbojkašice moraće da odreaguju posle tajmauta Zorana Terzića.

15:11 - Pametno naše devojke održavaju sada prednost i ne dopuštaju Francuskinjama ni pod kakvim uslovima da se primaknu i učine ovaj set dramatičnim.

12:7 - Tijana Bošković bukvalno ne jednom, nego sa obe ruke, pa i noge vuče Srbiju ka izjednačenju u setovima. Kako se sada raspucao naš korektor, nema ko od rivalki da je zaustavi.

6:3 - Daleko bolji start naših odbojkašica u drugom setu. Sada su one preuzele inicijativu i naterale su francuskog selektora na rani tajmaut.

1. SET

22:25 - Francuskinje vode sa 1:0 u setovima nakon zaista odlično odigranog prvog dela igre. Odlično su čitale naš servis i dobro su neutralisale naš napad.

21:22 - Tri poena deli odbojkašice Francuske od osvajanja prvog seta, naše dame su sada napravile servis grešku, ali je potom Tijana Bošković odlična.

19:21 - Tijana Bošković sada bukvalno čuva srpsku reprezentaciju u ovom setu! Kakav blok, neverovatno!

17:18 - Povele su Francuskinje sa čak 13:18, ali je usledila serija naših devojaka od četiri uzastopna poena, tako da je sada apsolutno sve moguće u prvom setu.

9:13 - I dalje naše devojke imaju problem da se približe Francuskinjama rezultatski. Taman su "stigle" na samo dva poena iza, a onda su rivalke ponovo vezale dva poena. Biće nezgodno uvesti ovaj meč u tesne tokove.

3:8 - Ne baš sjajan start naših devojaka. Francuskinje su očigledno naučile lekciju iz prvog susreta sa Srbijom i furiozno su krenule u ovaj meč. Već imaju +5, a Zoran Terzić je zatražio tajmaut kako bi prekinuo njihov nalet.

PRE UTAKMICE

Srbija je tada Francuskoj prepustila samo 43 poena, dominirala je u svakom aspektu i nema razloga da tako ne bude i danas. Izabranice Zorana Terzića već znaju ko ih čeka u eventualnom polufinalu i biće to repriza finala poslednjeg Evropskog šampionata. Turska je "razbila" Poljsku u tri seta i sada čeka našu selekciju na putu ka zlatu.

Očekuje se dosta publike u beogradskoj "Štark Areni" i to bi moglo da pomogne našim devojkama da naprave veliki korak ka novom odličju, nakon što su prethodno na Olimpijskim igrama došle do bronze pobedom protiv Južne Koreje.

Video: Bronzane odbojkašice sletele u Beograd, Maja Ognjenović poručila: Srećne i ponosne zbog rezultata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    1. septembar 2021 | 19:48

    Idemo LAVICEEEEE

  • Даца

    1. septembar 2021 | 22:33

    Свака част девојке, само храбро против Туркиња 💪💪💪

  • Dejan BL

    1. septembar 2021 | 22:47

    Auuuhhhh koliko nedostaje Brankica Mihajlović!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA