≫ 

U nedelju svečano zatvaranje Letnjih paraolimpijskih igara u Tokiju, Laslo Šuranji nosi zastavu

Na Paraolimpijskim igrama učestvovalo je oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, a koji su se nadmetati u 22 sporta i 539 disciplina.

  • 0
Paraolimpijske igre, Tokio, ceremonija otvaranja Foto: Tanjug/AP

Paraolimpijske igre u Tokiju će biti zvanično zatvorene u nedelju 5. septembra svečanom ceremonijom koja će se održati na Nacionalnom stadionu u Tokiju u 20 sati po lokalnom, odnosno 13 sati po srednjeevropskom vremenu - saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije.

Zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja nosiće Laslo Šuranji, osvojač srebrne medalje, koji će svoj poslednji nastup imati sutra, a nakon njega na stadion u Tokiju ući će i članovi delegacije, koji se nisu vratili u Srbiju nakon takmičenja.

Na Paraolimpijskim igrama učestvovalo je oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, a koji su se nadmetati u 22 sporta i 539 disciplina.

Srbiju je u Tokiju predstavljalo devetnaest takmičara, koji su nastupali u sedam sportova - stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i taekvondu.

Srpski sportisti osvojili su šest medalja i to strelac Dragan Ristić dva zlata, strelac Zdravko Savanović srebro, atletičar Željko Dimtrijević srebro, kao i Laslo Šuranji u streljaštvu, dok su stonteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić ekipno uzele bronzu.

Zatvaranje Paraolimpijskih igara prenosiće RTS na drugom programu.

Video: Tivat dočekao šampiona i bilo je spektakularno: Mandić je morao da zaustavi auto i izađe van

(Telegraf.rs)43

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA