≫ 

Selektor i odbojkašice uglas: "Nikad nismo bili ponosniji, ostaje žal zbog naše sjajne publike"

U Štark areni je bilo prisutno 20.565 gledalaca prema zvaničnoj statistici

  • 4
Ženska odbojkaška reprezentacija, Italija -Srbija Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Srpske odbojkašice poražene su od Italijanki u finalu Evropskog prvenstva koje je održano u "Štark areni" u Beogradu. Iako su povele sa 1:0 u setovima, ipak su prepustile rivalkama da uđu u ritam i tako odnesu evropsku krunu iz naše prestonice.

Na taj način, one su nam se revanširale za poraz na Olimpijskim igrama, ali naše devojke nisu klonule duhom. Svesne su da je ono što su uradile ovog leta vanserijski uspeh.

- Hvala na čestitkama i na konstataciji da naša medalja sija zlatnim sjajem. Bilo je teško igrati protiv raspoložene Italije, igrale su na idealan prijem, što nije bila naša zamisao. Paola Egonu je bila glavni napadač i poenter. Žao mi je, zbog atmosfere, zbog naše sjajne publike. Da im vratimo zlatom u našem gradu, ali ne treba mnogo da žalimo, imale smo teško leto koje smo rešile sa dve medalje - rekla je Maja Ognjenović.

Na sve se nadovezao naš selektor, koji kaže da je veoma ponosan na naše odbojkašice i da ipak ostaje mali žal što u Beogradu nije osvojena još jedna titula.

- Pa prvo, ono što bih želeo da kažem da sam nikad ponosniji. Nikad teža takmičarska sezona iz koje smo doneli dve medalje, nije prijatno gubiti kod kuće, pogotovo finale u ovakvoj atmosferi. Bilo je vidljivo da je ekipa dala maksimum. Imali smo snage za set-dva, posle je došlo da pada, nismo mogli da se vratimo. Čestitke Italijankama, imale su malo lakši put, to nije opravdanje za nas, definitivno su pokazale najviše. Ostaje da im vratimo to na nekom drugom prvenstvu. Ponosan sam na način na koji su igrale, kako su uložile snagu u ova dva takmičenja ovog leta.

- Ono što je najvažnije od svega je što imamo kontinuitet osvajanja medalja, ovo je 20. medalja u poslednjih 15 godina, koja je ekipa to uspela da ostvari to? To je fenomenalno. Videćemo u narednim prvenstvima da li smo napravili boljitak sa mladim igračima. To ćemo tek videti kada neke starije odu, koliko su one mlade stasale - rekao je Terzić.

Ženska odbojkaška reprezentacija, Italija -Srbija Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ni Tijana Bošković nije krila razočaranje na licu, ali je ipak svesna da su dve medalje ogroman uspeh za našu odbojku ovog leta.

- Teško je sada bilo šta reći, tužne smo i razočarane. Veliki je svakako uspeh, preponosna sam na sve nas. Imale smo nezaboravna četiri meseca, prvo Olimpijske igre, pa Evropsko prvenstvo. Samo mi znamo koliko smo truda u sve uložile, ove medalje su kao zlatne za nas. Nije bio danas naš dan, možda je bezveze što tako kažem. Hoću da se zahvalim svim ovim ljudima na sjajnoj atmosferi - reči su Boškovićke.

Za kraj pred kamere je stala i Milena Rašić, koja je ipak rekla da neće zaigrati na Olimpijskim igrama u Parizu, ali da će non-stop biti uz devojke.

- Pre svega bih rekla da sam preponosna na devojke, šta smo prošle od početka priprema. Što se tiče današnjeg srebra, ostaće žal neko vreme, jer mislim da smo mogle više. Mislim da je umor presudio u nekim trenucima. Svakako mogu da kažem da smo dale sve od sebe na terenu. Nije to uticalo u tolikoj meri, znale smo da nas čeka težak meč. Italijanke su odigrale sjajnu utakmicu. Znate kako, ostaću uz njih svakako, već ću biti tu i biti najveća podrška sa tribina - rekla je Rašićka.

Video: Vi ste meni najbolje na svetu, ko ih... Terzić je na tajmautu sve rekao kad je video da gubimo zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veca

    4. septembar 2021 | 23:20

    Jednom recju sramota

  • Dalibor

    5. septembar 2021 | 18:58

    Svaka cast i curama i selektoru. Tesko je zadovoljiti apetite foteljasa koji nisu u zivotu drzali loptu u rukama. Malo li je ovolikih medalja a??? Svaka cast cure,bile su bolje i to je to. Hvala za prosle a i buduce radovanje sa vama. Zive bile.

  • Cc

    5. septembar 2021 | 02:12

    Ma bas me interesuje odbojka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA