Milica Mandić emotivno na žurki povodom završetka karijere: Ostvarila sam ono što sam želela

Sa samo 20 godina osvojila je našu jedinu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ali i prvo zlato u istoriji za srpski tekvondo

  • 0
Milica Mandić Foto: Visa

U kolekciji medalja tu su i zlato, srebro i bronza sa Svetskih prvenstava i Evropskog takmičenja u tekvondou. A, ove godine, obradovala nas je i Tokiju, gde je još jednom osvojila najsjajnije olimpijsko odličje i popela se na najviši stepenik pobedničkog postolja u tekvondou.

Milica Mandić je na događaju priređenom povodom izvanrednih uspeha na ovogodišnjim Olimpijskim igrama Tokio 2020, ali i završetka njene sportske karijere, održala emotivan govor pred brojnim zvanicama, među kojima su bili i njeni najbliži.

- Imam poveću tremu, posebno jer sam večeras pred ljudima koji me vole i koje ja volim - bila je iskrena Milica.

- Cela ova godina nije bila laka ni za koga od nas, ali želela sam da istrajem u onome što istinski volim. Ove Igre su mi veoma značile, tim još više, jer su obeležile kraj moje sportske karijere. Želela sam da je završim kako ja mislim dolikuje, i da ostvarim ono što sam želela. To sam i uradila - emotivno je rekla naša zlatna devojka, na događaju koji je za Milicu organizovala kompanija Visa.

Zahvaljujući svom talentu i borbenom duhu, Milica je 2016. postala ponosna #TeamVisa članica, i deo programa koji ohrabruje i podržava najbolje sportiste širom sveta, među kojma je i najbolja američka gimnastičarka Simon Bajls. Ovaj program Visa je pokrenula 2000. godine sa ciljem da sportistima obezbedi podršku za ostvarivanje životnih snova, kako na sportskom terenu, tako i van njega. Tokom ove dve decenije, Visa Team je okupio više od 500 sportista širom sveta.

Prisutne je pozdravio i Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za region jugoistočne Evrope. On je istakao da je veoma ponosan što je Visa podržala Milicu, koja je stvorila veliki deo istorije sporta u Srbiji i postala inspiracija mnogima.

- Još od 2012. kada je donela jedinu zlatnu medalju Srbiji, primetili smo koliko potencijala, liderstva i borbe ima u njoj. Naše partnerstvo u Visa timu počeli smo sa Rijom 2016. i nastavili za vreme Tokija. Zaista mi je drago što smo bili uz Milicu i uspeli da je podržimo na njenom velikom i uspešnom putu - izjavio je Đorđević.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA