≫ 

Odbojkaši Srbije savladali i Grčku, kao drugi iz grupe čekaju rivala u osmini finala na EP!

Iako uz oscilacije, naši odbojkaši su odneli rutinsku pobedu

  • 4

Odbojkaši Srbije uspeli su da pobedom završe učešće u grupi na Evropskom prvenstvu, pošto su savladali Grčku sa 3:2, po setovima 25:23, 22:25, 25:16, 28:30 i 15:5.

Srbija je ovom pobedom uspela da obebzedi drugo mesto u grupnoj fazi, te će čekati rasplet u grupi C, s kojom će se ukrstiti u daljem takmičenju.

Grčka je u meč ušla kao reprezentacija koja nije zabeležila nijednu pobedu u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, te je jasno zašto je i bila ogroman autsajder. Ipak, uspeli su odbojkaši Grčke propisno da namuče Srbe u određenim delovima meča, o čemu govori činjenica i da se igrao peti, odlučujući set

Odbojkaši Srbije, Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Srbija : Grčka 3:2 (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5)

Izveštaj:

Srbija je furiozno otvorila prvi set. Odmah su napravili ogromnu prednost, prvo su vodili sa 7:1 i već tu se mogao naslutiti krajnji epilog. Kasnija prednost od 17:10 je samo dala potvrdu da će izabraniti Slobodana Kovača doći do više nego lakog osvajanja prvog seta, ali...

Grci kao da su doživeli šok terapiju i zaigrali su nestvarno. Prvo su se približili na dva poena zaostatka (20:18), potom su došli čak i na poen na samom kraju (24:23), međutim, to je bio njihov maksimum u ovom setu.

Grčka je konsolidovala svoje redove u drugom setu i od samog početka je ona bila ta koja nameće svoj ritam igre. Poveli su na samom početku i tu prednost su čuvali do samog kraja, te su osvojili set sa 25:22

Treći set je pokazao zašto je Srbija trenutni evropski prvak. Slobodan Kovač je nakon izgubljenog seta imao štošta da kaže svojim igračima, što je urodilo plodom.

Od samog početka ovog seta, Srbija je prešla u vođstvo koje je održala do kraja i slavila je sa ubedljivih 25:16 u ovom, trećem, setu.

Slobodan Kovač Foto: MN Press

Sam početak četvrtog seta je doneo sličnu, skoro identičnu sliku onoga što smo mogli videti u drugom. Nesigurna igra Srbije, Grčka koristi i uspeva da održava egal borbu sve vreme.

Nerešen rezultat je bio sve do 17:17, kada Srbija po prvi put uspeva da se odlepi na dva poena prednosti (19:17). A kasnije je sve postalo mnogo neizvesnije i na samom kraju seta, kada su Grci poveli sa 23:22, uspela je Srbija da dođe i do dve meč lopte, ali nisu mogli ništa više.

Grci su vrebali svoju šansu i konačno su je iskoristili i slavili sa 30:28

Već su potrošili snagu Grci i to se videlo u petom setu, koji su odbojkaši Srbije osvojili ubedljivo sa 15:5, jednostavno, ovaj set je bio poput igre mačke i miša.

Video: Vi ste meni najbolje na svetu, ko ih... Terzić je na tajmautu sve rekao kad je video da gubimo zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA