≫ 

Selektor odbojkaša najavljuje spektakl u Gdanjsku: “Biće to sudar titana, protiv Grka moralo bolje”

Slobodan Kovač kaže da je problem u utakmicama u kojima smo veliki favoriti

  • 0
Odbojkaši Srbije, Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Odbojkaši Srbije posle dosta muke uspeli su da savladaju reprezentaciju Grčke juče u Krakovu, čime su potvrdili prolazak u narednu fazu takmičenja i selidbu u Gdanjsk, gde će sačekati rivala u osmini finala, najverovatnije sa drugog mesta, ako Poljska opravda ulogu favorita i pobedi Ukrajinu večeras.

To će najverovatnije biti selekcija Rusije, što će biti veliki ispit za aktuelne svetske šampione. Selektor Slobodan Kovač pre svega se osvrnuo na utakmicu sa Grčkom za koju kaže da nije bila najbolje odigrana.

- Ovo je moralo da bude mnogo bolje. Moramo da pričamo malo, da razjasnimo neke situacije. Ponekad kad ti hoćeš, desi se da ne možeš. Moramo da uđemo koncentrisano, jako... Čestitam Grcima na dobroj igri... Pobedili smo, peti set je bio odličan, ovo ostalo sa velikim problemima – rekao je Kovač za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Selektor kaže da je problem što u utakmicama koje nisu važne, igrači nisu dovoljno “naloženi“ da pobede, pa se stoga dešava da teret padne na mlade snage.

- Umesto da iskusniji igrači daju podršku mlađima, koji su ušli, dolazimo do toga da sav teret pada na mlađe igrače, koji ne mogu da budu nosioci. Ta reakcija je bila nikakva. Sa druge strane kad je važno 'napalimo se', pa je sve super.

O narednom rivalu već se razmišlja, a Kovač za Ruse ima sve reči hvale. Pored njih, mogu još da nam kao protivnici zapadnu Finci ili Turci.

- Mislim da će to biti sudar titana, oni su svesni da moraju da podignu nivo igre. Na nama je da smanjimo greške iz večerašnje utakmice, i da se spremimo za meč, koji neće biti lak - reči su selektora Srbije.

Osmina finala igra se za vikend, a još nije utvrđeno kojeg dana će nastupati naša selekcija. Mečevi ove faze i četvrtfinala igraju se u Gdanjsku, na samom severu Poljske, a polufinale i borba za medalje će se odigrati u Katovicama u središnjoj Poljskoj.

Video: Odbojkaši Srbije savladali i Grčku: Uspeli da pobedom završe učešće u grupi na Evropskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA