≫ 

Simon Bajls se slomila tokom svedočenja o seksualnom zlostavljanju od strane trenera predatora

Najtrofejnija gimnastičarka svih vremena sa Olimpijskih igara u suzama govorila o traumatičnom iskustvu sa Larijem Nasarom

  • 3
Simon Bajls

Foto: AP/Tanjug

Američke gimnastičarke Simon Bajls, Ali Rajsman i Mekalja Maroni pojavile su se na svedočenju pred američkim Senatom, povodom seksualnog zlostavljanja koje su godinama trpele od strane nekadašnjeg trenera reprezentacije Larija Nasera.

Naser je zbog ovoga osuđen na doživotnu robiju, a sada je pred Senatom preispitivana uloga FBI, koja je imala ozbiljne nedostatke kada je u pitanju istraga protiv Larija Nasara.

Tokom svog emotivnog svedočenja, kada nije mogla da zadrži suze na pomen Larija Nasara, Simon Bajls je okrivila bivšeg trenera, ali i čitav sistem koji mu je omogućio da naškodi deci, uključujući i nju.

Larry Nassar

Lari Nasar osuđen je na doživotnu robiju zbog seksualnog zlostavljanja više od 330 žena; Foto: Profimedia/Cory Morse / Newscom

- Krivim Larija Nasera, ali krivim i čitav sistem koji mu je omogućio ova zlostavljanja. Ako dozvolite predatoru da naškodi deci, posledice će biti brze i ozbiljne - rekla je najtrofejnija gimnastičarka svih vremena na Olimpijskim igrama.

Pored Simon Bajls, pred senatorima su svedočile i Ali Rajsman i Mekajla Maroni, članice olimpijskog tiam SAD iz 2012. i 2016. godine, koje su takođe okrivile FBI za zataškavanje slučaja i lošu istragu.

- Odlučili su da izmišljaju i lažu o onome što sam rekla i da štite serijskog zlostavljača dece. Koja je svhra prijavljivanja zlostavljanja, ako će naši agenti FBA preuzeti na sebe da taj izveštaj zaključaju u fioku? - upitala je pred sudom Maroni, osvajačica zlata na OI u Londonu 2012. godine.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    16. septembar 2021 | 09:18

    Evo je i ova.....jos jedna u nizu "zlostavljana" i sve po pravilu poznate!

  • Jasna

    16. septembar 2021 | 09:42

    Ako je istina uzasno je ali sta je cekala do sada... ako si zlostavljan na bilo koji nacin prijavi odmah a ne posle niza godina se setis da prijavis... Nije uspela na Olimpijadi kako je htela pa da napravi sebi medijski prostor.

  • Darko

    16. septembar 2021 | 10:17

    Sad se odjednom setila, ma dajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA