Srbija predala krunu šampiona Evrope: Prejaki Italijani idu u finale, orlovi jure bronzu

Naši odbojkaši nisu bili na potrebnom nivou

  • 38

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Katovicama od Italije sa 3:1 (29:27, 25:22, 25:23, 25:18) u polufinalu Evropskog prvenstva.

Aktuelni šampion Evrope, Srbija, je tako predala krunu za koju će se u nedelju boriti Slovenija i Italija.  Sa Italijom je Srbija do sada 18 puta igrala na prvenstvima Evrope i zabeležila 10 pobeda i osam poraza.

Prvi finalista je reprezentacija Slovenije koja je u dramatičnoj utakmica na pleća položila domaćina turnira i svetskog prvaka, Poljsku, koja će se, kao domaćin, od 17.30 boriti sa Srbijom za bronzu

Odbojkaši Srbije, Srbija - Italija Foto: Profimedia/Kacper Kirklewski/400mm.Pl/Zuma Press

Težak meč imali su izabranici Slobodana Kovača, jako teško su osvajali poena, dosta grešaka pogotovo na servisu. U prva dva seta ulazilo se u neizvesnu završnicu, a u prvom je Srbija bila ta koja je prva došla do set lopte, ali nakon igre na razliku Italijani su petu set loptu pretvorili u vođstvo 1:0.

Neizvesno je bilo i u finišu drugog perioda, ali su razigrani Italijani nešto lakše osvojili ovaj deo meča u odnosu na prvi set. Ništa manja borba nije bila ni u trećem setu, ali je Srbija uspela da smanji zaostatak na jedan set i uvede meč u četvrti set.

Tek da bi tamo Italijani zaigrali mnogo bolje. Sve je funkcionisalo – servis, blok, napad, kontra i to je Italiju lansiralo u finale u kome će se za zlato boriti sa Slovenijom koja je šokirala domaćina Poljsku.

TOK MEČA

SRBIJA - ITALIJA 1:2 (27:29, 22:25, 25:23, 25:18)

IV SET

25:18 KRAJ. Ubedljiv poraz naših odbojakaša.

11:18 Neverovatno kako loše igraju naši odbojkaši, to su početničke greške. Prođem servis, odbranimo smeč, a onda poklonimo poen rivalu.

8:14 Ne možemo da se povežemo, pravimo mnogo grešaka i to je glavni problem. Italijani igraju perfektno.

4:10 Jako loše igraju naši momci, nedostaju poeni iz bloka, a sad grešimo i na smečevima.

2:6 Uspeli smo malo da se vratimo, ali servis greške nas muče

0:4 Loš početak seta, Italija furiozno do velike prednosti

Video: Srbija se ne predaje: Odbojkaši spektakularnom završnicom uzeli treći set i smanjili na 2:1

III SET

25:23 BRAVO, Srbija uzima set.

23:22- Propuštena je veliak šansa da odemo do set lopte, sa dva poena prednosti. Bilo je "glubih telefona" u prijemu, na kraju je Kovačević bio na smeču, nije najbolje gađao, pa su Italijani dobili poklon poen.

Odbojkaši Srbije, Srbija - Italija Foto: Profimedia/Kacper Kirklewski/400mm.Pl/Zuma Press

18:17 - Dugo imamo prednost, Italijani prate, u tom ritmu se igra već nekoliko minuta. Miriše na dramatičnu završnicu seta.

12:10 - Mora Srbija ovako, jako, precizno, srcem! Morao je selektor Italijana da zove tajm-aut posle serije našeg tima koju je pokrenuo razigrani Atanasijević.

4:4 - Rezultatska klackalica i na startu trećeg, nadamo se ne i poslednjeg seta. Srbiji je potreban jak impuls da se uzdigne.

II SET - 22:25

21:23 - Đaneli je raspalio smeč, posred našeg polja - neodbranjivo! Italija ima dva poena prednosti pred finiš drugog seta.

18:18 - Sjajan meč gledamo. Srbija je uspostvila ravnotežu, vrhunski rade blokovi Podraščanina, imao je i Atanasijević dobru anticipaciju napada Italijana, međutim lopta je za koji centimetar završila u autu.

13:14 - Održavaju minimalnu prednost Azuri, Đaneli sjajno napada iz početnog udarca, Pinali odlično radi u polju i to je ta razlika koju imaju Italijani.

9:11 - Italijani, kao i u prvom setu, kreiraju seriju posle vezanih dobrih sekvenci, prelaze u vođstvo, pa Kovač mora da zove tajm-aut.

4:2 - Opet smo dobro krenuli, 2:0, pa 4:2, dvaput smo blokom uzeli poene. Neka se tako nastavi. Podraščanin dominira, kao i u prvom setu.

I SET - 27:29

26:26 - Drama dostiže vrhunac u borbi za prvi set, Italija je propustila dve set lopte, imaće i treću...

23:23 - Imali smo izuzetnu šansu da odemo na 23:20, ipak Kovačevićev smeč je uhvaćen, a sada je egal pred neizvestan finiš. Biće ovde neizvesnosti...

21:19 - Proekret Srbije, serija 4:0 u režiji Atanasijevića i sjajnog Podraščanina! Osam poena već ima Podraščanin, dva je u ovoj seriji doneo iz bloka, perfektna partija našeg blokera.

17:18 - Đaneli nas muči iz servisa, praktično je sam zaslužan za seriju 5:0 kojom su Azuri anulirali napu najveću prednost. Đaneli je i sada u elementu, puca snažno i vraća Italijanima prednost.

14:12 - Velika borba u Katovicama, Italijani su začas prešli u vođstvo, ali Srbija ga je prebacila na svoju stranu. Ivović je jak adut na servisu, podraščanin na bloku, greše i Azuri...

8:8 - Ne valja ovo, u egalu je utakmica posle prednosti Srbije 8:4. Opasni su Azuri, iskoristili su i najmanje opuštanje naših igrača i očas posla istopili minus četiri. Seriju poena italija je napravila na servi Đanelija.

7:4 - Savršena partija našeg tima dosad, Kovačević je uhvatio ritam, Italijani primorani na prvi tajm-aut.

3:1 - Prva tri poena donosi nam Podraščanin, dvaput blokom, jednom nakon prvog tempa. Odličan početak naših momaka.

Video: Bobo, kraj: Kovač opisao kako se rasplakao kad je Ivan Miljković završio karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćkomi

    18. septembar 2021 | 23:43

    Ovi momci nikako nisu zasluzili pljuvanje...italijani su bili fenomenalni i to je to.Glave gore i idemo po medalju.

  • Mile Kazanova

    18. septembar 2021 | 22:00

    Ko pobedi veceras osvaja zlato, ko izgubi ne osvaja bronzu, s' obzirom na drugi polufinalni mec.

  • Trx

    18. septembar 2021 | 22:13

    Jel ovaj Kovačević zaslužuje da bude u igri? Kovač kao trener ako ovo ne vidi mislim stvarno.. Menjaj bre dečka, u bunilu je 100 posto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA