≫ 

Medalja ostala samo san: Poljaci "razbili" Srbiju u borbi za bronzu, odbojkaši videli moćnog Leona

Sve je bilo gotovo u tri seta u dvorani "Spodek" u Katovicama

  • 21
Odbojkaši Srbije, Srbija - Italija

Foto: Profimedia/Kacper Kirklewski/400mm.Pl/Zuma Press

Bolje nažalost nije moglo. Srpski odbojkaši zauzeli su ono najnepopularnije, četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i tako su bez nove medalje završili odbranu titule prvaka sa prošlog šampionata. Večeras se ruka stvarno morala pružiti daleko boljim reprezentativcima Poljske, koji su odigrali perfektan meč pred svojom publikom i došli do bronze - 0:3 (22:25, 16:25, 22:25).

Jesu naši momci bili umorniji od Poljaka posle polufinala protiv Italije koje se završilo tik pred ponoći, ali to nikako nije ni mogao da bude izgovor za prilično lošu partiju protiv razigranog domaćina, koji je bukvalno "plesao" u ritmu koji mu je davala publika u dvorani "Spodek" u Katovicama.

Dominirali su za domaćine Vilfredo Leon i Bartoš Kurek, obojica su bili nerešiva enigma za srpsku odbranu. Prvopomenuti je bio potpuno nadmoćan u napadu, dok je potonji blokovima doneo bezbroj poena Poljacima.

U prvom setu delovalo je da će biti drame. Momci Bobe Kovača dugo su održavali egal protiv Poljaka, ali su baš u ključnim momentima imali veliki pad koncentracije. Došli su do 22:19 domaći, potom i do četiri set lopte i uspeli su da iskoriste tek treću.

Drugi deo igre bio je naročito loš za Srbiju. Odbojkaši Poljske bukvalno su rasturili srpski prijem, u jednom momentu imali su i duplo više poena od naših momaka (9:18, 10:20), te nije ni čudno što su na kraju ovaj deo igre rešili u svoju korist. Boba Kovač je radio sve da trgne naše momke, ali su oni previše grešili.

U trećem setu smo videli klackalicu. Poveli su Poljaci, vratili su se naši momci, pa su opet "pobegli" domaći. Još jednom su ih bili sustigli srpski odbojkaši, ali kada su se ovi još jednom odlepili, povratka nije bilo. U ključnim momentima "odlepio" je Vilfredo Leon, blokovima i poenima iz napada definitivno je prelomio da bronza ostane u Katovicama i ne doputuje u Srbiju.

TOK MEČA

 

3. SET

22:25 - Gotovo je, Poljska je osvajač bronzane medalje u Katovicama.

22:24 - Ali ne vredi, Poljaci osvajaju dva poena i imaju dve meč lopte.

22:22 - Verovali ili ne, četiri poena su vezali sada naši momci i nerešeno je!

18:22 - Trenuci nas dele od krunisanja Poljaka za bronzane na ovom Evropskom prvenstvu.

17:20 - Ušao je u seriju Vilfredo Leon, nema ga ko zaustaviti... Još pet poena deli Poljake od bronze.

16:18 - Loše, loše, Vilfredo Leon pokazuje svoju moć. Kakav blok reprezentativca Poljske.

16:16 - Poravnanje! Uroš Kovačević x 2! Ima li čuda u Katovicama?

14:16 - Imao je Dražen Luburić čistu šansu da nas poravna sa Poljacima, a izbacio je loptu daleko u aut.

13:14 - Da li se Srbija vraća u ovaj meč? Još jedan poen i prišli smo na -1, selektor Poljske traži minut odmora.

12:14 - Na svu sreću, Vilfredo Leon je napravio servis grešku, pa nas i dalje održava u životu u trećem setu.

7:11 - Ne vredi, Poljska je ponovo uhvatila zalet i ponovo ima četiri poena prednosti. Sada rotira Boba Kovač.

6:8 - Sustigli su naši momci Poljake, ali ne može se dva puta odbraniti od Novakovskog. Ponovo je +2 za domaćina turnira.

1:4 - Kako stvari stoje, Poljaci grabe ka pobedi od 3:0 u setovima. Vode ubedljivo i na startu trećeg, Boba Kovač traži tajmaut.

0:1 - Bartoš Kurek je takođe nepremostiva prepreka za naše večeras. Blok ovog poljskog odbojkaša.

2. SET

16:25 - Osvajaju Poljaci i drugi set nakon još jednog lošeg prijema lopte. Zasluženo domaćini turnira imaju vođstvo od 2:0 i samo ih set deli od medalje.

15:24 - Devet set lopti za Poljake. Greška naših, koji šalju loptu u aut.

15:23 - Barem malo uspevaju da ublaže katastrofu odbojkaši Srbije u završnici ovog seta. Atanasijević uspeva da osvoji poen nakon dugačke razmene.

13:22 - Bledo gleda igru naših odbojkaša Boba Kovač, jasno mu je da je ovde povratak jako težak.

12:21 - Još jedan poen Poljaka iz kontre, potom pomeren prijem, ali na svu sreću poen Atanasijevića.

10:20 - Šta reći... Vilfredo Leon još jednom razbija srpski prijem. Velikih, ogromnih +10 za domaćine u Katovicama.

9:18 - Duplo više poena su postigli Poljaci. Srbija je potpuno razbijena, ali ipak traži video proveru. I aut je, poen je za domaćina.

9:17 - Kakav smeč Vilfreda Leona za +8... Još jednom loš prijem Srbije.

8:15 - Dvorana "Spodek" u Katovicama sada "igra" uz sjajne odbojkaše Poljske. Sedam poena prednosti imaju domaćini i ne deluje da uopšte planiraju da se zaustave.

6:13 - Užasno se sada stvari odvijaju. Naš prijem "teroriše" Vilfredo Leon sjajnim smečom, potom je as odservirao Žižga...

5:11 - Sada već naši odbojkaši deluju potpuno indisponirano. Blok Novakovskog donosi Poljacima pred poena prednosti. Nije pomogao ni tajmaut Bobe Kovača. Na sve to i as Kočanovskog.

5:8 - Još jedna greška srpskog prijema, koju iskusno koriste Poljaci i uvećavaju prednost.

4:6 - Nakon video čelindža, uspeli smo da osvojimo još jedan poen. Međutim, Poljaci uzvraćaju i preko Žižge ponovo dolaze do +2.

2:4 - Poljaci jednostavno igraju mnogo bolje i na otvaranju drugog seta. Vilfredo Leon je kao zid za Atanasijevića, ponovo +2 za domaćine.

1:1 - I drugi set počinje razmenom po jednog poena na obe strane.

1. SET

22:25 - Ipak nije! Došli su Poljaci do prednosti u setovima. Naši momci moraće brzo da se konsoliduju ukoliko žele da izbore bronzu u Katovicama.

22:24 - Da li je Poljacima ušla voda u uši? Blok za prilazak na samo dva poena zaostatka, dve neiskorišćene set lopte domaćina.

20:24 - Četiri set lopte imaće Poljaci. Iako su imali čak sedam servis grešaka, naši momci nisu to uspeli da iskoriste pred bučnom publikom u "Spodeku".

19:22 - Zaista velikih +3 za Poljake u Katovicama u prvom setu. Boba Kovač traži minut odmora.

19:21 - Velika greška Atanasijevića. Bila je ovo velika šansa za poravnanje, a on je poslao loptu daleko u aut.

18:20 - Ne vredi, Poljaci preko Bartoša Kureka održavaju vođstvo od dva poena. Samo pet ih deli od prednosti u setovima.

17:19 - Servis grešku napravio je Atanasijević, ali naši momci od blok-auta dolaze do još poena u svoju korist. Međutim, nakon toga dva poena za Poljsku i domaćini imaju prednost u završnici.

16:16 - Nestvaran poen sada su uzeli Poljaci, dva puta su "iskopali" loptu posle našeg bloka i na kraju osvojili poen. Ali na isti način uzvraća Atanasijević, biće drame u prvom setu!

14:13 - I Vilfredo Leon nam je poklonio poen posle servis greške. Potom isto čini i Kočanovski, a Bartoš Kurek šalje loptu u aut i Srbija vodi!

11:12 - Servis greška Bartoša Kureka, a potom i as Marka Podraščanina i ponovo imamo egal u ovom prvom setu. Publika se sada malo "utišala", ali ih je ponovo razgalio Žižga sjajnim kuvanjem.

9:11 - Bartoš Kurek još jednim odličnim smečom zadržava prednost Poljaka. Isti odbojkaš je servirao, a već drugi put na ovom susretu blok je taj koji zaustavlja Uroša Kovačevića.

7:9 - Nakon čelindža koji je bezmalo potrajao barem 3-4 minuta, ekipe su razmenile po poen. Na servisu je sada Atanasijević, ali ga odatle brzo skida Vilfredo Leon.

6:7 - Malo i sreće za naše momke, sudije su bile na našoj strani ovoga puta. Čelindž je tražio Boba Kovač zbog pecanja Kubjaka, Poljaci su protestvovali, ali nije to vredelo. Vratili smo se u ovaj prvi set.

3:6 - Uhvatili su Poljaci ritam, dodali su sada još dva poena i imaju prednost od +3, pa je Boba Kovač morao da traži minut odmora kako bi "utišao" publiku, koja je podigla atmosferu u Katovicama.

3:4 - Potpuno ujednačena borba u prvom delu ovog seta. Igra se poen za poen, pri čemu je Srbija bila ta koja je diktirala tempo, sve do sada kada je bio zaustavljen Uroš Kovačević.

2:1 - Po poen su razmenili odbojkaši obe reprezentacije na početku prvog seta, a potom je na odličan način odbranu probio Ivović za vođstvo Srbije.

- Puna dvorana "Spodek" u Katovicama čeka odbojkaše obe ekipe. Atmosfera će sigurno biti naelektrisana i nadamo se da će odbojkaši Srbije iz toga izvući samo ono najbolje.

PRE MEČA

 

Iza Poljaka je takođe jedan veoma težak i naporan meč sa Slovenijom, koji je obeležilo i nekoliko skandala. Prvi se desio još pre početka utakmice kada je umesto nacionalne himne Slovenije bila intonirana naša himna "Bože Pravde". Posle susreta, digla se bura zbog toga što su domaćini možda režirali čelindže.

Sve u svemu, biće to repriza meča iz Krakova koji je Poljska dobila tek nakon preokreta, pošto su naši momci vodili rezultatom 2:1 u setovima. U petom, odlučujućem, domaćin turnira bio je bolji i slavio je rezultatom 17:15.

Video: Nismo više prvaci Evrope: Srbija neće braniti titulu, Italija otišla u finale, gde je čeka Slovenija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    19. septembar 2021 | 19:13

    Kakva sramota da Uros Kovacevic igra i danas a u polufinalu nas je upropastio. Kovac mora da se smeni!

  • Nebojša Berak

    19. septembar 2021 | 18:12

    Sve je izgubljeno juce potpuno idiotskim drzanjem indisponiranog i katastrofalnog Kovacevica koji je skakao i kao smečovao kao da je na seoskim veteranskim igrama a uz to je Jovovic forsirao njega a Biba Kovač slep kod ociju drzao ih u igri. Medalju je izgubio selektor svojim slepilom.

  • Geras

    19. septembar 2021 | 19:12

    Nema tu energije.... Nema drugarstva... Sloge.... Cao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA