≫ 

Ispovest hrvatskog selektora: "Napustio sam Zvezdu i otišao u rat! Opet bih uzeo pušku da se tako nešto desi"

Tucak je u Zvezdu došao 1990. godine, ali se nije dugo zadržao

  • 26
Ivica Tucak Printskrin: Youtube/ Podcast Inkubator

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak bio je gost podkasta "Inkubator", gde je jedan deo emisije govorio i o Dejanu Saviću!

Istovremeno, Tucak je otkrio i kao je pred rad postao igrač Crvene zvezde koju je vrlo brzo napustio, te završio sa puškom na ramenu u istom.

- Ja sam potpisao ugovor za Zvezdu pred rat, na poziv trenera Nikole Stamenića koji me je trenirao u reprezentaciji Jugoslavije. Tada je Zvezda pokušala, a kasnije je i uspela da napravi velik tim. Otišao sam na njegov poziv, sa željom da napravim napredak u karijeri, međutim, rat je to sve prekinuo - rekao je Tucak i dodao:

- Nakon godinu dana, u maju te 1991. godine, pokupio sam se i iz Beograda se vratio u Šibenik. Bio sam u Šibeniku tokom leta, kratko otišao da igram u Švajcarskoj, vratio se i tad više nije bilo izbora sem uzeti pušku u ruke i učestvovati u ratu. Ako me pitate, ponosan sam i na jednu i na drugu epizodu. Zvezda nije bila moja ljubav, niti ja navijam za Zvezdu, ali je to tad bio iskorak u mojoj karijeri. Bilo mi je divno tada, bila je to dobra ekipa i divno sam se osećao u Beogradu. Ali, ponavljam, čim su počele te lude godine raskinuo sam sjajan četvorogodišnji ugovor.

Istakao je Tucak da su svi ti igrači i dalje njegovi prijatelji, ali i da bi isto ponovio kada bi rat ponovo počeo.

- Svi ti igrači su i dan danas moji prijatelji. Viktor Jelenić sa kojim sam igrao tada u Zvezdi je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, mi idemo zajedno na večere jer mi je on veliki prijatelj - rekao je Tucak, a potom nastavio:

- Ono što je bitno... Ja sam živeo u Šibeniku, koji je bio pod opsadom i bombama. Ideš na trening u zatvoreni bazen, pa si sutra u skloništu... Bilo je teško trpeti. Da se sutra opet desi tako nešto, ja bih opet uzeo pušku i branio svoj dom i svoj grad! Rekao sam, postoji razlika između napadanja bilo koga i odbrane nečeg što je tvoje. Napadati nikad u životu, braniti uvek.

Video: Svi smo plakali sa Dejanom: Najteže suze trenera Savića dok se vaterpolisti opraštaju uz Sad adio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    24. septembar 2021 | 14:19

    Pa vi ste napadali sopstvenu jugoslovensku vojsku koja je već decenijama bila i kod vas i kod nas, i napadali ste Srbe želeći da završite posao započet od NDH i da etnički očistite zemlju od Srba, na kraju ste u tome i uspeli uz podršku starih fašističkih saveznika na čelu sa Nemačkom i Amerikom. Poštujem što si se borio za svoje, ali vas niko nije napadao nego ste vi ti koji ste tražili krvoproliće i u Jugoslaviju ste ušli jer ste kao fašisti izgubili i u 1. i u 2. Svetskom ratu i čekali ste pravi trenutak da završite svoj zločinački plan i stvorite državu koju nikad niste imali, i sa teritorijama koje nikad nisu bile vaše.

  • Đorđe

    24. septembar 2021 | 12:55

    Ustaša bio i ostao!

  • Srbin

    24. septembar 2021 | 13:30

    Pa neznam ko je tu koga napadao ujko, Srbi isterani a ti ostao u svom domu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA