≫ 

Milion dinara za decu iz Zvečanske u humanitarnoj akciji: Novak i sportisti donirali medalje za aukciju

Fenomenalna akcija našeg Olimpijskog komiteta

  • 0
OKS Foto: Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa Blic fondacijom, prikupio je milion dinara u humanitarnoj akciji "Srce za decu iz Zvečanske".

Srpski olimpijci Novak Ðoković, Milica Mandić, Jovana Preković, Damir Mikec, Filip Filipović, Branislav Mitrović, Zurabi Datušavili, Dejan Majstorović i drugi donirali su opremu za humanitarnu licitaciju, a sredstva su danas uručena deci iz Zvečanske.

Donaciju direktoru Centra Zoranu Milačiću zajedno su uručili predsednik OKS Božidar Maljković i direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović.

Maljković se zahvalio dobrim ljudima koji su licitirali u dobrotvorne svrhe i otkupili opremu naših olimpijaca.

- U Tokiju smo postigli istorijski uspeh po broju osvojenih medalja i svi donatori sada poseduju jedan važan deo sportske istorije Srbije u vidu rekvizita naših sportista. Misija sporta jeste da spaja ljude i da ih inspiriše da čine dobra dela i drago mi je što smo svi zajedno danas učinili jedno takvo delo - izjavio je Maljković.

Direktor Centra Milačić rekao je da će se sredstva iskoristiti za poboljšanje uslova života dece na smeštaju, posebno na obezbeđivanju sportskih sprava i razvoju sportskih aktivnosti.

- Obezbeđena sredstva jesu značajna, ali je još značajnija namera da se sazna u javnosti da neka deca ne mogu živeti u porodicama i da im treba podrška - rekao je Milačić.

Video: Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije posetila Atletski savez Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA