≫ 

Kuju se nove medalje: Srpski rvači otputovali na Svetsko prvenstvo

Rvače je u Oslo ispratio Davor Štefanek olimpijski šampion iz Rio de Žaneira, aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije

  • 0
Olimpijske igre 2020 Tokio rvanje Zurabi Datunashvil Ivan Huklek Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski rvači u grčko-rimskom stilu otputovali su danas u Oslo, gde se održava Svetsko prvenstvo.

Srbiju će u prestonici Norveške predstavljati Perica Dimitrijević (63 kg), Sebastijan Nađ (67 kg), Aleksa Erski (72 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Branko Kovačević (82 kg), Zurabi Datunašvili (87 kg) i Mihail Kadžaja (97 kg).

- Svetsko prvenstvo u Oslu poslužiće nam da mladim rvačima pružimo šansu na velikoj sceni. Mi gledamo u budućnost i naš konačni cilj su Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Ove takmičarske godine već smo na dva velika takmičenja napravili sjajne rezltate.

- U Oslo odlazimo bez pritiska, ali sa željom da ovu godinu završimo na najbolji mogući način - izjavio je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Srpski rvači ove godine su osvojili dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi (Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili), dok se Datunašvili sa Olimpijskih igara u Tokiju vratio sa bronzom.

Video: Štefanek: Želja mi je da postanem prvak sveta u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA