"Prete nam da se iz Novog Pazara nećemo vratiti": Zvezda izdala saopštenje zbog transparenta Delija

Crveno-beli ističu žaljenje zbog sporne poruke koja se našla na tribinama, ističu da je ona odmah i uklonjena, kao i da nije istina da je gost vređan svih 60 minuta

  • 62
Navijači Zvezde sa transparentom Foto: RK Novi Pazar

Rukometni klub Crvena zvezda oglasio se povodom incidenta na utakmici protiv Novog Pazara u Šumicama, kada su Delije istakle uvredljiv transparent na nacionalnoj osnovi na račun gostiju, a Pazarci su se žestoko žalili.

Zvezda je u saopštenju izrazila žaljenje zbog transparenta koji se pojavio, zbog kojeg je meč prekinut uz povlačenje Pazaraca sa terena. Zvezda ističe da je kao klub uradila sve da se obezbedi meč na najvišem nivou, uz povećan broj redara i policije, a da nijedan član RK Novi Pazar nije bio ugrožen, kao i da nije istina da su vređani tokom 60 minuta, kako je navedeno u saopštenju Pazaraca.

Zvezda ističe da je nakon reakcije kluba uklonjen u kratkom roku sporan transparent, a da na skandiranje navijača ne mogu da utiču, kao što je slučaj svuda u svetu.

Saoptenje RK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

- Nismo imali nameru da se upuštamo u saopštenja, ali smo osetili potrebu za istim nakon sinoćnjeg izlaganja RK Novi Pazar, koje je zatim preneseno u medijima.

- Povodom dešavanja na jučerašnjoj rukometnoj utakmici 4. kola Arkus lige između RK Crvena zvezda - RK Novi Pazar.

- Odmah na početku moramo da izrazimo žaljenje zbog situacije koja je nastala i spornog transparenta koji je bio povod za prekid utakmice i povlačanje sportskog rivala sa terena. Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica obezbedi na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Ispoštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugoržen.

- Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu reakciju, sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu.

- Proteklih sezona klub, pa i sami igrači Crvene zvezde bili su izloženi brojnim pogrdnim skandiranjima i uvredama sa tribina na rukometnim utakmicama u Srbiji. S obzirom da od sinoć, posle utakmice, dobijamo preteće poruke poput: "da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći", iako kao klub nismo nikoga uvredili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gde da idemo, odnosno gde ćemo igrati.

- Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini.

- MRK Crvena zvezda Grundfos se povodom ovog dešavanja više neće oglašavati.

Video: Evo kako je Piksi odreagovao na pitanje o optužbama Zvezdana Terzića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA