≫ 

Treći trijumf odbojkašica Zvezde, pao TENT u derbiju

Zvezda se sada okreće Kupu, na Banjicu stiže Klek

  • 0
ŽOK Crvena zvezda

Foto: ŽOK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde su u derbi meču 3.kola Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije pred svojim navijačima savladale obrenovačke TENT (25:21, 25:17, 21:25,22:25,

Zvezda je dobro otvorila meč, vrlo brzo prešla u vođstvo koje je zadržala do sredine seta. TENT se nije predavao, uspeo da se približi na samo poen razlike, ali crveno-bele nisu dozvolile potpuni preokret. Uprkos oscilacijama u finišu seta uspela je Zvezda da iskoristi prvu set loptu i ovaj period igre reši u svoju korist.

Početak drugog seta obeležila je izjednačena igra, Zvezda je povela, ali nije stvorila veću razliku, igralo se poen za poen. Sredinom seta na servis Jelene Delić uz sjajne reakcije korektora Taubner Zvezda je uspela da se odvoji na četiri poena, a onda sigurnom igrom tu razliku povećala do kraja perioda i povela 2:0.

U treći set TENT je ušao silovito, poveo 4:0, a onda sigurnom igrom prednost povećavavao.. Zvezda je u finišu seta povezala nekoliko poena, smanjila prednost rivala, ali za preokret nije bilo vremena. Gošće su dobile ovaj period igre i smanje vođstvo Zvezde na 2:1.

U 4. setu izjednačena igra sa blagom prednošću TENTa. U finišu Zvezda je uspela da serijom 4:0 pređe u vođstvo i set uvede u egal završnicu, ali rival nije dozvolio preokret, dobio i ovaj period i meč uveo u peti set.

Odlučujući 5.set bolje su otvorile crveno-bele, u jednom trenutku imale i pet poena prednosti. Odbojkašice iz Obrenovca su uspele agresivnom igrom da stignu na samo poen minusa, ali su odlučnom i hrabrom igrom do kraja perioda domaće zabeležile pobedu.

Aleksandar Vladisavljev, trener Crvene zvezde, po završetku meča je, između ostalog, rekao:

- Još jedna pobeda, treća u nizu. U najavi smo rekli da će biti težak meč. Dobro smo otvorili utakmicu, radili sve kako smo se dogovorili, devojke su bile vrlo precizne, koncentrisane, motivisane. U 3.setu nas je samozadovoljstvo opustilo, u isto vreme naš rival je počeo da igra značajno bolje jer nisu imale šta da izgube. Zasluženo je TENT izjednačio i ušlo se u 5.set gde su prevagnuli naše iskustvo i želja za pobedom.

Zvezda se sada okreće Kupu, na Banjicu stiže Klek.

- To su nove zamke u koje ekipe mogu da upadnu. Dolaze malo slabiji rival, ako budemo opušteniji,ne budemo na visokom nivou,.ulazimo u probleme, u nervozu. Za nas je.i taj meč bitan jer su naše ambicije i u Kupu velike - zaključio je Vladisavljev .

Jelena Lazić je najpre čestitala ekipi na pobedi, a potom se osvrnula na utakmicu.

- Bio je ovo još jedan jak protivnik. Mislim da smo ovo mogle da završimo i sa maksimalnim rezultaom, osvojilo sva tri boda, međutim bilo je opuštanja u 3. setu. Važna je pobeda, idemo dalje.

Vremena za odmor nema, već u utorak, 19. oktobra, Crvenu zvezdu očekuje meč osmine finala Kupa Srbije. Na Banjicu stiže superligaša Klek. Utakmica se igra u 18 sati.

Video: Jadranski klasik rešen furioznom serijom Partizana 18:0: Crno-beli pokorili dom Dražena Petrovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA