≫ 

Ključaće bazen: Najjači vaterpolo tim Evrope dočekuje Zvezdu u derbiju kola

Novi Beograd i Crvena zvezda, dva tima iz Lige šampiona, odmeriće snage prvi put ove sezobe

  • 4
VK Novi Beograd vk Radnički

Foto: VK Nov Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda i Crvene zvezde odigraće u subotu derbi meč četvrtog kola Superlige Srbije.

Duel ekipa koje će ove sezone igrati u Ligi šampiona igra se sutra od 19.45 sati na bazenu "11. april" na Novom Beogradu.

Izabranici Vladimira Vujasinovića furiozno su startovali u domaćem šampionatu i u uvodna tri kola postigli su 73 gola, što samo dokazuje činjenicu da su jedan od najjačih ako ne i najjači tim Evrope.

Crveno-beli u ovaj duel ulaze posle plasmana u elitno evropsko takmičenje kroz plej-of kvalifikacija u kojima su bili bolji od italijanske Savone.

- Crvena zvezda ima vrhunsku ekipu ove sezone. To su i potvrdili plasmanom u Ligu šampiona, na čemu im iskreno čestitam, ali mi imamo naš cilj, a to je pobeda - rekao je Nikola Jakšić vaterpolista Novog Beograda.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

Trofejni reprezentativac kaže da će utakmica opravdati epitet derbija.

- Očekuje nas veoma teška utakmica, međusobno se dobro poznajemo i sigurno neće biti lako. Ali, ova ekipa Novog Beograda je pravljena da pobeđuje i mi smo silno motivisani da nastavimo trijumfalni niz. Imamo zaista visoke ambicije ove takmičarske godine i naša želja je da bez obzira ko nam je protivnik idemo na pobedu - kaže Jakšić.

Prethodni duel vaterpolista Novog Beograda na bazenu “11. april” protiv kragujevačkog Radničkog osim velike efikasnosti i 32 postignuta gola na obe strane, obeležio je i vrhunski ambijent i pune tribine.

- Oseća se da naš klupski vaterpolo pobuđuje mnogo veću pažnju i izuzetno nam je drago zbog toga. Vlada veliko interesovanje i baš smo u klubu mi igrači međusobno komentarisali Koliko nam znači što su trebine pune i Koliko je lepo igrati u takvoj atmosferi. Nadam se da će publika nastaviti da dolaze na utakmice u ovom broju, a mi možemo da im obećeamo vrhunski vaterpolo - zaključio je Jakšić.

U ostalim mečevima četvrtog kola Partizan danas igra protiv Zemuna (19 sati), dok se u subotu sastaju još Vojvodina - Proleter (18), Nais - Valis (19) i Radnički - Šabac (19).

Video: Duško Pijetlović napada treću titulu prvaka Evrope sa jednim srpskim timom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    22. oktobar 2021 | 12:01

    Zvezdas sam ali su ovi jaki kao zemljaa..

  • Vratiće se rode

    22. oktobar 2021 | 18:36

    Crvena Zvezda i Partizan su institucije u vaterpolu, a ja kao veliki Zvezdaš kažem, naročito Partizan...to što se prave veštački klubovi, sa ko zna kojim parama, nije dugovečno i kratkog je daha...živi bili pa videli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA