≫ 

"Igrač mi je javio da sam dobio otkaz": Kovač o odlasku sa mesta selektora Srbije

"Ostaje gorak ukus u ustima, ali svako nastavlja svojim putem", poručuje Kovač

  • 13
Odbojkaši Srbije, Odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Možda za neke stručne ljude i nije bilo iznenađenje, ali za javnost odlazak Slobodana Kovača sa mesta selektora muške odbojkaške reprezentacije Srbije svakako jeste!

Kao i za samog Kovača koji je, u razgovoru za "Sportski žurnal", otkrio da ga je igrač Marko Podraščanin obavestio da više nije selektor.

- Neformalno sam, pre otprilike mesec dana, razgovarao sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem. Zaključili smo da  četvrto mesto na EP nije rezultat koji smo očekivali i da je to moglo da bude bolje. Ne znam da li je tad očekivao da podnesem ostavku. Mislim da jedino nije u redu što me niko nije zvao nego sam saznao od Podraščanina da nisam selektor - rekao je Kovač i dodao:

- Napravili smo odličan rezultat pre dve godine. Jeste bili i uspona i padova i treba svako da preuzme odgovornost. Ovo nisu bile pune dve godine rada, pošto je cela prošla godina bila prtoblematična zbog korona virusa. Nisam zvao savez da budem selektor, oni su mene. Ostaje gorak ukus u ustima, ali svako nastavlja svojim putem. Pokušaću da se nametnem negde drugde. Od prvog dana mi je bila čast da budem selektor, dao sam sve od sebe.

Pomenuti Gajić je poručio da je za mesto selektora veliko interesovanje, a u javnosti se najviše priča o Slobodanu Boškanu koji trenutno vodio Vojvodinu i koji je bio saigrač Kovača svojevremeno. Takođe, trener Zvezde Igor Žakić je jedan od kandidata, a tu je i ideja vezana za stranca na mestu selektora.

>>> Današnji (16.15) El Klasiko biće kvalitativno najslabiji posle dugo vremena - odavno nema Ronalda, sada nema ni Mesija, Barselona je upala u tmuran period, a ni Real nije dominantan kao do skora. Ipak, radi se i dalje o svetskom spektaklu. Kvota na Barsu je 2,80, na iks 3,50, na dvojku 2,60, a na GG3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Real Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    24. oktobar 2021 | 09:05

    Срамота

  • Stale

    24. oktobar 2021 | 09:43

    Tako to biva kod nas u Srbiji.

  • Moci

    24. oktobar 2021 | 10:16

    Ma kakav stranac,jel mi imamo malo stručnjaka malo sam razočaran u Gajića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA