≫ 

Novom Beogradu pripao srpski derbi u vaterpolo LŠ, Radnički "izdržao" dve četvrtine

Mogli su Kragujevčani i do pobede, ali...

  • 1
VK Novi Beograd vk Radnički

Foto: VK Nov Beograd

Započela je i Liga šampiona u vaterpolu, i to ni manje ni više, nego srpskim derbijem. Vaterpolisti Novog Beograda su savladali Radnički iz Kragujevca sa 16:10 (3:3, 5:4, 4:0, 4:3), te su tako nastavili seriju svojih sjajnih rezultata.

Spetakularnim mečom je otvorena Liga šampiona, imali su vaterpolisti iz Kragujevca šansu da dođu do pobede na veoma nezgodnom gostvanju u bazenu "Vlaho Bata Orlić", na Bežanijskoj kosi.

Gosti su bolje počeli utakmicu, poveli su sa 2:0, da bi potom malo opali u igri i dopustili domaćoj ekipi da dođe do izjednačenja, čime je i završena prva četvrtina. Drugi deo igre nije doneo ništa manju borbu, pošto je Novi Beograd ovu deonicu dobio sa 5:4. Odlučujuća serija je upravo napravljena u trećem delu igre, kada Radnički ne postiže nijedan pogodak, a prima četiri. Poslednji deo igre je doneo istu egal utakmicu kao i prva dva.

Kod domaćih najbolji je bio Nikola Jakšić sa pet golova iz isto toliko šuteva. Goste su u ovom meču predvodili Stefan Branković, Miloš Ćuk, Josip Vrlić i Marko Radulović sa po dva gola.

Novi Beograd: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili 2, Vučinić, D. Pijetlović, Gogov 2, Jakšić 5, Perković 1, Vlahopulos 1, Drašović, V. Rašović, Koimbra.

Radnički: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 1, Janković, Ćuk 2, Krug, Ukropina, Pljevančić, Toholj 1, Radulović 2, Lukić, Vrlić 2, Milutinović.

Video: Duško Pijetlović napada treću titulu prvaka Evrope sa jednim srpskim timom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    27. oktobar 2021 | 07:30

    Vaterpolo klub Novi Beograd strasno smesno i zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA