≫ 

Beograd centar svetskog vaterpola: Dva najjača evropska derbija u istom danu

Srpska vaterpolo liga jedna od najjačih na starom kontinentu

  • 1
Vaterpolo Foto: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca u subotu od 20 sati na bazenu "Milan Gale Muškatirović" sastaju se u derbiju petog kola Superlige Srbije.

Sat vremena ranije samo par kilometara dalje na Banjico sastaju se druga dva kluba. Evropski velikan Partizan i budući starh i trepet Evrope Novi Beograd koji na 11. aprilu igraju derbi.

U dosadašnjem toku Superlige Kragujevčani su lako savladali Zemun, Proleter i Šabac, a jedini poraz pretrpeli su na Novom Beogradu, dok su "crveno-beli“ takođe poraženi od Novobeograđana, uz trijumfe nad Naisom i Vojvodinom.

Vaterpolista Radničkog Nebojša Toholj očekuje da njegova ekipa protiv Zvezde podigne samopouzdanje pre nastavak sezone.

- Nismo zadovoljni dosadašnjom formom. U utakmicama sa Novim Beogradom se videlo da još uvek nismo uigrani i da se tražimo kao ekipa. Ali početak je sezone, imali smo pehove sa bolešću i povredama i ti porazi ne moraju ništa da znače. Sada ulazimo u period u kome bi trebalo da budemo pravi.

- Nadam se da ćemo se dići u utakmici sa Zvezdom i podići samopouzdanje za gust raspored koji nas očekuje u novembru - rekao je Toholj, centar Radničkog.

Video: Duško Pijetlović napada treću titulu prvaka Evrope sa jednim srpskim timom


U protekloj sezoni Radničkom su ubedljivo pripala oba superligaška okršaja (16:5, 17:13), ali je Zvezda trijumfovala u finalu Kupa na peterce.

U odnosu na te duele, Beograđani su jači za trojicu dokazanih vaterpolista, Bogdana Ðurđića, Stefana Pješivca i Filipa Gardaševića.

- Crvena zvezda se pojačala u odnosu na prethodnu sezonu sa tri kvalitetna igrača i dobro je popunjena na svim pozicijama. Sigurno da je dobila vetar u leđa plasmanom u Ligu šampiona, a onda i pobedom nad nemačkim Špandauom. Očekujem jako tešku utakmicu, ali mislim da smo kvalitetniji i ako odigramo na našem nivou, bez padova koji su se dešavali protiv Novog Beograda, možemo da očekujemo pobedu", zaključio je Toholj.

Sa druge strane Novi Beograd, ekipa trenera Vladimira Vujasinovića maksimalno je odgovorila na sve dosadašnje izazove, pa je u dosadašnjih šest mečeva u svim takmičenjima upisala isto toliko pobeda.

VK Novi Beograd vk Radnički Foto: VK Nov Beograd



- Ovo nam je treći derbi za redom. Prva dva su za nas odlično prošla, jer smo pobedili kragujevački Radnički pa Crvenu zvezdu“, kaže Vujasinović.

Protiv Partizana na Banjici očekuje veoma težak meč.

- Svi smo mi prošli kroz tu Banjicu i znamo koliko je to težak teren i da Partizan na tom bazenu igra mnogo bolje nego u gostima. Zato moramo dobro da se spremimo za tu utakmicu. Za nas je najvažnije da u ovom trenutku prevaziđemo umor posle svih teških mečeva, da odigramo najbolje što možemo i osvojimo tri nova boda - konstatovao je Vujasinović.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    29. oktobar 2021 | 15:08

    Ko ovde s'kim igra? U ova četiri kluba 90% bivši i sadašnji igrači ponikli u Partizanu. Partizanova škola vaterpola poznata u celom svetu. Neka i treba da se naši vaterpolisti vrate našim klubovima i da ponovo budu šampioni u klupskoj konkurencije i zaokruže domete reprezentacije. Vraćamo se na stare slave Partizana pa makar se još zvali Novi Beograd, Crvena Zvezda ili Radnički.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA