≫ 

Došao peške iz Prijepolja u Beograd i pobedio: Srećan epilog priče čoveka koji je digao Srbiju na noge

"Pobednik se vraća iz prestonice sa imenom koji klub nosi, a to je Pobednik", poručuje ovaj rukometni pregalac

  • 1
Aleksandar Babić Foto: Telegraf.rs

Veći deo srpske javnosti je nedavno čuo za muku RK "Pobednik" iz Prijepolja koji je zbog neizmirenih dugovanja, reč je o sumi od 36.000 dinara, dobio zabranu takmičenja (Prva liga Zapad), a kako novac nije ulaćen ni danas, za ovaj tim sezona je neslavno završena - diskvalifikacijom.

Stvar je otišla toliko daleko da je prvi čovek kluba, i igrač ekipe Aleksandar Babić (41), zarad pravde, kako je rekao, peške krenuo na put za Beograd na prag Rukometnog Saveza Srbija. Njegovu priču ste mogli da pročitate na našem portalu kada nam je Aleksandar, popularni "Praćka", bio u gostima - odmah pošto je obavio sastanak sa čelnicom RSS Milenom Delić.

Njegova nadljudska borba, žrtva i ogromna želja da se izbori za svoj klub, za decu, je donela rezultat, možda ne onaj po koji je krenuo, ali na kraju puta, po poravtku u Prijepolje, može biti ponosan na epilog svog putešestvija.

A epilog je ovakav:

Seniori RK "Pobednik" se neće takmičiti u svom rangu jer bi to bilo mimo propisa RSS, i to niko nije želeo, ali će klub dobiti važnu materijalnu pomoć za mlađe kategorije kako bi nastavio da stvara i radi kao i do sada.

Aleksandrovoj sreći nema kraja.

- Pobednik nije sam pod rukometnim nebom Srbije. Proslavljeni rukometaši i reprezetantivci Vlada Mandić i Dane Šijan su prepoznali trud, rad, uspeh i pravu priču RK Pobednika iz Prijepolja i pritekli upomoć sa finansijama, opremom i svim drugim što nam je bilo potrebno - piše nam Aleksandar, želi da podeli lepe vesti sa svima koji su se zanimali za njegovu priču:

- Pomagla su braća (Mandić i Šijan) i ranije sa finasijma. Hvala dobrim ljudima iz rukometa što pomažu klubu. Hvala Nikoli Gajiću, mom velikom prijatelju i nekadašnjem saigraču, koji je poklonio garnituru dresova klubu.  Hvala RSS na čelu sa pravom i prvom damom Milenom Delić, koja je pre svega čovek pa sve ostalo, hvala i svim ostalima na pomoći - veli ovaj hrabri čovek.

Najavio je onomad u Beogradu i odlazak predsedniku Srbije na noge, pisao je na poznatu adresu da se to desi, međutim do tog susreta nije došlo.

Aleksandar Babić i RK "Pobednik" na kraju možda nisu dobili ono zbog čega je popularni "Praćka" peške "zapucao" za Beograd, ali je dobio ono što je potrebno da nastavi rad i stvaranje novih rukometnih izdanaka Prijepolja.

- Generalno, pobednik se vraća iz prestonice sa imenom koji klub nosi, a to je Pobednik. Hvala svima na podršci svih ovih godina. Sad pobednik ide u nove pobede - poručio je Aleksandar.

Video: Uložio sam dosad 35.000 evra u klub, živim u 25 kvadrata sa porodicom

Video: U Prijepolju mnogo toga mogu da oproste, ali uspeh nikako

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA