≫ 

Rukometaši vežbaju za Slovačku u Staroj Pazovi

Orlove očekuju dve prijateljske utakmice u Bratislavi 5. i 6. novembra

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Rukometaši Srbije započeli su pripreme u EHF nedelji nacionalnih timova u Staroj Pazovi, a uoči puta u Bratislavu gde će odigrati dve kontrolne utakmice protiv selekcije Slovačke 5. i 6. novembara, kako bi se što bolje se uigrali za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u januaru naredne godine.

Podsetimo, EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Reprezentativac Mijajlo Marsenić kaže da su svi srećni što su opet na okupu.

- Svesni smo da će nam ove utakmice protiv Slovačke dobro poslužiti da vidimo gde smo i da se što bolje pripremimo za glavni deo koji nas očekuje, a to su pripreme za Evropsko prvenstvo. Želimo da ispravimo sve greške, a sigurno će ih biti jer nismo dugo bili zajedno. Atmosfera je kao i uvek dobra i pozitivna - rekao je Marsenić za sajt RSS-a.

Slovačka ima dosta novih igrača i igraju malo drugačije nego ranije...

- Nije ih bilo dugo na evropskoj sceni i sigurno je da samim tim što pored Mađara imaju domaćinstvo ovog prvenstva, traže neku svoju šansu. I njima će ove dve utakmice poslužiti da vide na čemu treba da porade, ali mi treba da gledamo sebe, da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se fokusiramo na zadatke koje dobijamo od trenera. Nadam se da neće biti nekih ozbiljnijih problema i povreda i da će nam ovo zaista poslužiti kao jedna dobra provera pred Evropsko prvenstvo - dodao je i Marsenić.

Golman Dejan Milosavljev takođe navodi da je jedva čekao okupljanje nacionalnog tima.

- Jedva sam čekao da dođem i drago mi je što je većina igrača zdrava i prisutna, nedostaje nekoliko igrača koji imaju sitne probleme, ali je to razumljivo jer su lige mnogo zahtevne i teške. Došli smo ovde da se vidimo, da se okupimo, da ponovimo neke stvari koje su nam važne za period koji nas očekuje i mislim da ćemo uraditi dobre stvari za ovih nekoliko dana koliko smo zajedno - rekao je Milosavljev.

Kako se prvenstvo bliži, sve je više euforije, ali mislim da smo na zemlji i da smo skromni, kaže golman reprezentacije.

- Borićemo se da svakim danom zaslužimo poverenje, prvo između nas, a onda ljudi koji nas gledaju i koji nas podržavaju, tako i cele Srbije. Uradićemo sve da budemo što spremniji za Evropsko prenstvo koje nas u januaru očekuje - zaključio je Milosavljev.

Video: Od mog imenjaka Vučića očekujem samo pravdu i da prestane diskriminacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA