Poslednje zbogom rukometnoj legendi, Jugoslav Juga Ramić preminuo u 62. godini života

On je između ostalih igrao za Partizan, Dinamo iz Pančeva...

  • 0
Jugoslav Juga Ramić Printskrin: Youtube/Ratko Nikolic

U Novom Sadu je u 62. godini preminuo Jugoslav Juga Ramić, nekadašnji rukometni reprezentativac, trener i dugogodišnji sportski radnik. Takođe, tokom života on je dobio i veliki broj priznanja za dostignuća i razvoj sporta u Srbiji.

Jugoslav Juga Ramić je u srpskom rukometu ostao značajan trag kao igrač i reprezentativac, ali i kao trener koji je učestvovao u stvaranju velikog broja srpskih reprezentativaca, dok se trenerskim poslom bavio i u Čikagu, Tunisu, Saudijskoj Arabiji...

Igračku karijeru je započeo u rodnom Kovinu, igrao je za "Radnički" gde je brzo stigao i do seniorske ekipe, dok su posle toga došle epizode i u Dinamu iz Pančeva i Partizanu, gde je kasnije bio trener i sekretar. Skoro dve decenije života je proveo i u "Hajduk Veljku" iz Negotina, gde je 1996. godine završio igračku karijeru i započeo trenersku.

Bio je i u stručnom štabu Veselina Vukovića 2003. godine u reprezentaciji Srbije i Crne Gore, uspeo je da se okiti i brojnim odličjima u mlađim uzrastima tadašnje selekcije.

Pored rukometne bogate karijere uspeo je da se bavi i novinarskim i voditeljskim poslom u Samostalnoj televiziji Negotiv, gde je bio jedan direktora, takođe je učestvovao i u kulturnom i sportskom životu Negotina i Novog Sada, gde je živeo. Tokom života je objavio i svojevrsni priručnik za igrače i trenere koji nosi naziv "Principi uspeha u rukometu".

Video: Verujem da će predsednik Vučić pomoći da šestočlana porodica ostane u Prijepolju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA