Najveći uspeh srpskog kuglanja od postojanja

Srpski kuglaši su svestki rekorderi i čevorostruki uzastopni prvaci sveta

  • 1
Kuglaši Srbije Foto: MN Press

Muška kuglaška reperzentacija Srbije nedavno je na Svetskom prvenstvu u poljskom Tarnovu došla do šeste zlatne medalje u istoriji, četvrte uzastopne, čime je nastavila zlatni niz i još jednom potvrdila dominaciju među kuglaškim velesilama.

Selektor zlatne reprezentacije Vojko Pavlović i predsednik Kuglaškom saveza Srbije Uroš Dragojlović u razgovoru za Tanjug govorili su o tome koliko je bilo teško odbraniti svetski tron u uslovima pandemije, ali i o tome koliko su veliki uspesi kuglaša.

- Pohod na šestu titulu prvaka sveta nije bio baš lak. Bili smo grupi sa Slovačkom i Severnom Makedonijom, to nisu rivali koji su nam zadali previše muke, ali nismo mogli ni da se opustimo. U eliminacionoj fazi smo išli na Češku i njih smo lakše pobedili nego što sam očekivao, dok smo u polufinalu imali izuzetno teškog protivnika Austriju, koja nas je namučila i 2019. i 2015. godine, jedva smo ih pobedili. U finalu nas je čekao stari znanac Nemačka i tu smo srećno pobedili sa 5-3 - , rekao je selektor Vojko Pavlović Tanjugu.

Srpski kuglaši su u finalu pobedili kuglašku velesilu Nemačku i time odbranili svetski tron iz 2019. godine, a prvaci sveta u Poljskoj postali su Igor Kovačić, Robert Ernješi, Radovan Vlajkov, Vilmoš Zavarko, Čongor Baranj, Adrijan Lončarević, Bojan Kličarić Danijel Tepša i Aleksandar Milinković.

- Kada smo veče pre finala dogovarali sastav išli smo sa tri izuzetno kvalitetna igrača napred, a to su Robert Ernješi, Igor Kovačić i Vilmoš Zavarko. Znate da je Zavarko najbolji igrač sveta svih vremena, to je bez premca. Ova dvojica igraju u Bundesligi i izuzetno su jaki. Računao sam da ćemo u toj prostavi da pobedimo sa 2-1. Na našu nesreću, Nemac je igrao dobro protiv Zavarka i pobedio ga. Nemci su poveli, ali smo mi imali odnos u malim poenima - kaže Pavlović.

Video: Prvi put ste u kuglani? Pazite da ne prođete kao ovaj momak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    6. novembar 2021 | 15:22

    Честитке светским шампионима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA