≫ 

Moćni Novi Beograd pao prvi put ove sezone, Filipovićev Olimpijakos im uzeo meru

Vaterpolisti iz glavnog grada Srbije "pali" protiv Grka

  • 3
VK Novi Beograd - VK Olimpijakos Foto: MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da upišu drugu pobedu u Ligi šampiona, pošto su večeras na domaćem bazenu poraženi od Olimpijakosa. Izabranici Vladimira Vujasinovića nisu dobro otvorili meč i potom do kraja nisu uspeli da sustignu borbene Grke - 9:12 (2:4, 3:2, 0:4, 4:2).

Može se reći da je ovo bio svojevrsni derbi kola, pošto je i Olimpijakos tokom leta formirao jako ozbiljan tim sa ciljem da se umeša u borbu za osvajanje titule prvaka Evrope. Grci su krenuli u prvu deonicu sa 4:2, a potom su u nastavku vodili i sa četiri gola razlike, pre nego što je usledila reakcija domaćih.

Smanjili su Vujasinovićevi vaterpolisti na samo gol razlike na poluvremenu, ali su potom potpuno potonuli u trećem kvartalu gde nisu dali nijedan gol, a primili su četiri. Konstantinos Genidijunas i Filip Filipović pogađali su mrežu domaćih, a Novi Beograd nije imao rešenja u odbrani.

Uspeo je Novi Beograd da unese kakvu-takvu dramu, prišao je na dva gola zaostatka u dva navrata (8:10 i 9:11), ali je tačku na meč stavio naš iskusni Filip Filipović.

Najefikasniji u timu Novog Beograda bio je Nika Šušiašvili sa tri gola, dok je Duško Pijetlović dodao dva. Na suprotnom kraju bazena, dominirao je Konstantinos Genidijunas sa četiri pogotka, a pratili su ga Filip Filipović i Hrisovalentis Hrisopatis sa po tri gola.

U narednom kolu, Novi Beograd putuje u Split na gostovanje Jadranu, dok će Olimpijakos ponovo igrati na strani i to protiv Ferencvaroša u Budimpešti.

Video: Duško Pijetlović napada treću titulu prvaka Evrope sa jednim srpskim timom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA