≫ 

Partizan dobio još jedan derbi i zacementirao mesto iza Novog Beograda

Crno-beli bolji od Kragujevčana - 13:11

  • 2
Radnički KG - Partizan Foto: MN press

Vaterpolisti Partizana savladali su na svom bazenu šampiona države i regiona Radnički iz Kragujevca sa 13:11 (4:3, 4:2, 3:2, 2:4) u derbiju sedmog kola Superlige.

Domaćin je bolje otvorio meč, koristio je prednost na centarskoj poziciji i golovima Mitrovića iz peterca i „sidraša“ Velkića i Vica došao do vođstva od 3:0. Ali, Kragujevčani su preko Radulovića, Ćuka i Lukića uzvratili istom merom pa je prva četvrtina završena rezultatom 4:3 za crno-bele.

Bolji su bili crno-beli i u drugoj četvrtini, napravili su novu seriju kojom su došli do „plus tri“, što je bila i razlika na kraju prvog poluvremena - 8:5.

Na startu treće deonice Partizan je imao najveću prednost od četiri pogotka, a prava borba je usledila tek posle toga, jer Radnički kao da je tek tada dobio znak za buđenje. Uspeli su gosti da se primaknu dva puta na gol zaostatka (11:10 i 12:11), a najbolju priliku za izjednačenje propustio je Ukropina sa igračem više, kada je njegov udarac odbranio Rističević.

Nakon toga je Partizan iskoristio peterac i rešio pitanje pobednika. Doskorašnji reprezentativac Stefan Mitrović je bio najefikasniji igrač utakmice sa četiri gola, Nemanja Vico je postigao tri, isto koliko i Radulović u redovima Kragujevčana.

Ovom pobedom crno-beli su zacementirali poziciju broj dva na tabeli iza neprikosnovenog Novog Beograda koji ima sve pobede do sada. Lider je u Zrenjaninu ubedljivo savladao Proleter sa 22:5 i zabeležio sedmu uzastopnu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nikola Jakšić sa pet golova, Dušan Mandić se četiri puta upisao u listu strelaca, dok su po tri pogotka postigli Strahinja Rašović i Nika Šušiašvili.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    13. novembar 2021 | 22:28

    Hahahahhahaha sta je sa FMPOM oni se udavili ljudi u svakom sportu gde nema pomoc ne postoje uzas 🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA