≫ 

Olimpijska šampionka Jovana Preković odbranila titulu prvaka sveta

Ona je uspela da ujedini sve tri titule u jednoj godini što nikome nije uspelo do sada

  • 29
Jovana Prekovic, Olimpijske igre Tokio

Foto: Tanjug/AP

Olimpijska šampionka u kategoriji – 61 kg Jovana Preković pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je danas odbranila titulu prvaka sveta osvojenu 2018 godine.

Jovana je u finalnoj borbi pobedila takmičarku iz Ukrajine Seroginu sa 2:1. Ovom pobedom Jovana je zaokružila ovu godinu kao jedina neporažena takmičarka u kateforiji -61 kg.

Naime na svim kvalifikacionim takmičenjima za OI , prvenstvu Evrope u Poreču, Olimpijskim igrama u Tokiju i konačno na svetskom prvenstvu u Dubaiju Jovana je sve svoje protivnice pobedila i tako je objedinila sve titule.

- Jako sam srećna , šta da Vam kažem ...evropska, sam svetska i Olimpijska šampionka ovo je godina za istoriju za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi živela Srbija -  izjavila je Jovana Preković.

Jovana Preković i Roksanda Atanasov

Jovana Preković i Roksanda Aleksandrov Foto: Karate klub Knjaz

Roksanda Atanasov, trener naše šampionke je prokomentarisala:

Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021 godine je nešto što nikome nije uspelao. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu Olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka sveta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama ovo je medalja za naš narod -  rekla je Roksanda Atanasov.

Video: Olimpijska šampionka se slomila na dočeku: Na tatamiju je najjača, ali su Beogradu su suze bile jače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. novembar 2021 | 15:39

    BRAVO BRE devojko. Kapa dole i svaka cast na uspesima. Da ih osvojis jos 20

  • Trig

    20. novembar 2021 | 15:21

    Svaka cast,devojko.

  • Anica Rajcic

    20. novembar 2021 | 16:45

    Volim karate jer je I moj stariji sin trenirao ,devet godina.Ova vest me je odusevila I obradovala.CESTITAM TI JOVANA TITULU SVETSKE PRVAKUNJE!ZELIM TI JOS PUNO TAKVIH TITULA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA