Udovičić u Bujanovcu uručio opremu klubovima i školama

Učenici pet škola sa teritorije opštine Bujanovac dobili su komplete sportske opreme

  • 1
Ministar Vanja Udovičić u Bojanovcu Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u nastavku obilaska lokalnih samouprava i sportskih klubova širom Srbije, posetio je danas opštinu Bujanovac i uručio sportsku opremu i rekvizite lokalnim sportskim klubovima i školama.

- Danas smo u Bujanovcu da otvoreno razgovaramo sa predstavnicima lokalne samouprave i sportistima o tome kako funkcionišu lokalni klubovi, u kojim uslovima se odvijaju treninzi i da zajedno dođemo do najboljih rešenja kako da unapredimo njihov rad. Naš cilj je da svake godine u sistemu školskog sporta povećavamo broj dece iz cele Srbije i obezbedimo im što bolje uslove za treniranje. Nastojimo da svaka opština u Srbiji ima škole sa opremljenim fiskulturnim salama kako bi deca imala najbolje uslove da se bave fizickom aktivnošću - izjavio je ministar Udovičić.

Učenici pet škola sa teritorije opštine Bujanovac dobili su komplete sportske opreme, dva gola sa mrežama, dve table sa obručima za košarku, mreže za odbojku i 40 lopti, po 10 za rukomet, odbojku, košarku i fudbal.

- Sport je važan jer počiva na vrednostima koje su primenjive u svim sferama života. Na terenu se pored fizičke veštine sticu i one važnije, a to je poštovanje „fer-pleja” i negovanje timskog duha. Siguran sam da ćemo kroz ovakvu podršku sportskim klubovima i školama na lokalnom nivou uticati da se sport uspešno razvija u svim delovima Srbije - poručio je Udovičić.

Video: Poznato da li dolazi Teodosić: Kari Pešić o stanju reprezentacije pred prvi trening

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA