≫ 

Mlada srpska strelkinja bila preciznija od svetskog rekorda!

Bravo Teodora!

  • 0
Teodora Vukojević Foto: Streljački savez Srbije

Juniorka kragujevačkog „Čika Mate“ Teodora Vukojević obeležila je drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, održano u Nišu.

Vukojevićeva je ubedljivo pobedila vazdušnom puškom u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Mlada Kragujevčanka je „ubila“ 634,6 krugova, što je bolje od zvaničnog svetskog rekorda Kineskinje Ružu Žao iz 2019.godine (634,0). I drugo i treće mesto pripale su mladim takmičarkama – Anji Knežević i Mariji Malić. Četvrta je bila Andrea Arsović.

Teodorin klupski drug Milutin Stefanović je opravdao ulogu favorita u gađanju vazdušnom puškom za muškarce, nadmašivši kolegu iz reprezentacije Lazara Kovačevića (Jagodina 92) za 1,2 kruga.

Olimpijski vicešampion Damir Mikec (Policajac) je ubedljivo trijumfovao vazdušnim pištoljem, ispred Kikinđanina Duška Petrova, koji je minulog vikenda osvojio bronzu na Otvorenom prvenstvu Mađarske.

Damir i Melisa Mikec Foto Marko Todorović

Pištoljem u ženskoj konkurenciji do zlata je došla Brankica Zarić (Novi Sad 1790), koja je u samoj završnici, u poslednjoj seriji, prestigla Zoranu Arunović (Olimpik 011).

Treće i poslednje kvalifikaciono kolo Kupa biće organizovano u Beogradu u decembru.

Video: Srbija do Tokija! Trener Milenka Sebića otkrio koliko je naš strelac dobio metaka više od drugih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA