≫ 

Reprezentativci Srbije u streljaštvu "upucali" dve medalje u Zagrebu

Nastavila je ova reprezentacija da niže uspehe na međunarodnim turnirima

  • 0
Olimpijske igre 2020 Tokio Andrea Arsović

Foto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativci su „pogodili“ dve bronzane medalje puškom na 45. turniru vazdušnim oružjem „Trofej Mladosti“ u Zagrebu, koji je okupio strelce iz šest zemalja.

U ženskoj konkurenciji bronzu je osvojila takmičarka Partizana Andrea Arsović. Andrein partner iz miks para reprezentacije Srbije Milutin Stefanović („Čika Mata“) je zauzeo treće mesto u konkurenciji seniora.

Arsovićeva je u finale ušla sa drugog mesta u kvalifikacijama, a u finalu je došla do bronze iza Mađarce Ester Deneš, najuspešnije u kvalifikacijama, i Slovenke Žive Dvoršak.

Andrea Arsović, koja je prethodnih godina osvojila veliki broj medalja na „Trofeju Mladosti“ je bronzom nastavila tradiciju uspeha u Zagrebu. Uz Andreu, do finala je danas došla i mlada Marija Malić iz Jedinstva i zauzela šestu poziciju.

Streljaštvo Milutin Stefanović

Foto: SSS

Srbija je i u finalu puškom za muškarce imala dvojicu predstavnika. Stefanović se okitio bronzom, a tik iza njega na četvrtu poziciju plasirao se Lazar Kovačević (Jagodina 92). Prva dva mesta osvojil su hrvatski reprezentativci Miran Maričić i Andrija Mikuljan. Kad je o kvalifikacijama reč, najuspešniji od srpskih strelaca bio je Lazar Kovačević na četvrtom mestu.

Stefanović je zauzeo šestu poziciju. Blizu plasmana među osam najboljih bio je Stefanovićev klupski drug Marko Ivanović. Juniorski vicešampion Evrope je zauzeo deveto mesto, sa istim rezultatom kao i osmoplasirani, ali sa slabijom poslednjom serijom.

Turnir u Zagrebu se završava u nedelju takmičenjima pištoljem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA