≫ 

Šteta! Srbija bila nadomak senzacije protiv olimpijskog šampiona, ali je posustala na kraju

Rukometašice naše zemlje su mogle mnogo više, ali...

  • 22
Rukometašice Srbije, Srbija - Francuska Foto: Profimedia/PressFocus / Sipa Press

Rukometašice Srbije su bile nadomak ogromnog iznenađenjena na Svetskom prvenstvu, pošto su u egal završnici poražene od Olimpijskog šampiona, selekcije Francuske sa 22:19, te su na taj način dovele ostale bez teoretske šanse da se plasiraju u 1/4 finale većpomenutog takmičenja.

Auh... Koliko je muke bilo na ovoj utakmici, skoro je i ekvivaletno s onim mečom protiv Crnogorki, gde je naša selekcija ipak na kraju došla do pobede, međutim, ovoga puta to nije slučaj, jer su Francuskinje na kraju zaigrale ipak znatno iskusnije i to je donelo prevagu.

Ovim porazom, naša repreznetacija je izgubila i onu najmanju šansu da se plasira u 1/4 finale Svetskog prvenstva, te će za naše devojke ostati još jedan, meč revijalnog karaktera, protiv Slovenije.

Mora se "skinuti" kapa i reći jedno veliko "hvala" golmanki naše reprezentacije, Jovani Risović, koja je bila maestralna tokom čitavog meča i bila je jedini razlog zašto ovo nije i ubedljivija pobeda reprezentacije Francuske. Nažalost, napadački deo reprezentacije nije odgovorio istim zahtevima, te stoga i imamo ovakav rezultat na samom kraju.

Rukometašice Srbije, Srbija - Francuska Foto: Profimedia/Josep LAGO/AFP

Srbija je u ovaj meč ušla kao totalni autsajder, s obzirom na to da je na drugoj strani olimpijski šampion iz ove godine. Uroš Bregar je već pre meča rekao da će upravo to biti i prednost njegove selekcije, a tako su i počeli.

Već početkom meča, Srbija je postigla brza dva gola preko Tamare Radojević i Kristine Liščević, te su tako došli i do prvog vođstva od 2:0. Nije dugo trajalo slavlje naših devojaka, pošto je Francuska uzvratila na veoma "surov" način, napravile su seriju od pet pogodaka i tako su veoma lako pokazale ko je "šef" u ovom meču.

Rukometašice Srbije su ponovo počele da igraju, ali je sve to bilo veoma mlako u napadu. Jovana Risović je svojim odbranama na golu Srbije čuvala reprezentaciju u životu, ali napad nije mogao da pruži isto.

Negde od 15. minuta poluvremena kreće totalni sunovrat Francuske. Naša reprezentacija je vezala šest golova u seriji, upravo na krilima golmanke Jovane Risović i tako su otišle na poluvreme sa prednošću od 12:9.

Rukometašice Srbije, Srbija - Francuska Foto: Profimedia/Josep LAGO / AFP

Drugo poluvreme je već donelo nešto slabiju igru Srbije, dopustili su Francuskinjama da se vrate na 12:12, a potom i da pređu u vođstvo. Povela je Francuska sa 13:12, da bi Marija Petrović postigla gol za izjednačenje.

Odmah je na drugoj strnai uzvratila Minko, da bi sada i Jovana Stojiljković poravnala na 14:14. Potom je usledio period prazan igre, da bi potom ponovo Radojević uzvratila i vratila u vođstvo našu selekciju.

Potom je utakmica polako ulazila u sve tvrđu igru na obe strane, nije se pravilo mesta ni za jednu grešku. Risović je sjajno branila, ali je na drugoj strani još bolji bio čuvar mreže Francuske.

Imala je Srbija prednost, ali je na samom kraju posustao i napad, nekoliko je puta "pukla kontra" i to bi bilo to za ovaj meč, a verovatno i za ovaj šampionat od naših devojaka...

Video: Rukometašice plasman na Svetsko prvenstvo slavile uz hit Nedeljka Bajića Baje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    11. decembar 2021 | 19:30

    Sudije su odradile dobar posao za ovu africku reprezentaciju...

  • dzoni

    11. decembar 2021 | 20:41

    Cuj ovih eksperata uvek nadju neku manu svaka cast devojke

  • Geras

    11. decembar 2021 | 19:35

    Vrhunska igra... Bravo... Sve pohvale... Došlo je na kraju samo do iskustva ništa više.... Sve je vrh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA