≫ 

Dramatičan okršaj u LŠ: Vapenski otkinuo bod srpskom drim-timu 5 sekundi pre kraja

Breša odnela vredan bod iz Beograda

  • 1
Boris Vapenski Foto: MN Press

Posle velike drame i nekoliko preokreta vaterpolisti Novog Beograda odigrali su nerešeno sa Brešom 11:11 (3:2, 0:2, 4:4, 4:4) u petom kolu Lige šampiona.

Novobeograđani su u poslednjoj deonici imali dva gola prednosti, ali je samo pet sekundi pre kraja golom Borisa Vapenskog aktuelni šampion Italije ipak stigao do remija.

Meč na bazenu „11. april“ protekao je u žestokoj borbi, sa mnogo kontakta, a sudijski dvojac Stavridis - Gomez imao je u najmanju ruku neobičan kriterijum suđenja koji u nekoliko situacija bio na štetu domaćeg tima.

Novobeograđani su imali slabu realizaciju sa igračem više, a tokom čitave druge deonice nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Golgeterski post trajao je punih 12 minuta, a dodatnu nesigurnost ekipi trenera Vladimira Vujasinovića kao da je uneo i promašen peterac Radomira Drašovića.

Za to vreme Breša je stekla prednost od tri gola (6:3), ali je Novi Beograd ekspresno uspeo da se vrati, jer je za samo 90 sekundi postigao čak tri gola.

Raspucanom Strahinji Rašoviću pridružio se raspoloženi Dušan Mandić, pa je domaći tim poveo sa 9:7. U dva navrata Novi Beograd je imao dva gola prednosti, koju u dramatičnom finišu ipak nije uspeo da sačuva.

Najefikasniji u ekipi Novog Beograda bili su Strahinja Rašović sa četiri i Dušan Mandić sa tri gola, dok su se u redovima Breše Kristijan Prešuti i Boris Vapenski po tri puta upisali u listu strelaca.ž

Novi Beograd sad ima skor od po dve pobede i poraza uz remi, a svoj učinak u utorak je popravio srpski i regionalni šampion, Radnički Kragujevac. Tim Uroša Stevanovića savladao je kod kuće Dinamo Tbilisi, rezultatom 14:7.

Sve je počelo furioznim naletom Kragujeevčana 3:0, na poluvremenu je bilo 7:3, a Miloš Ćuk je sa četiri gola pogurao ekipu ka prvoj pobedi u grupnoj fazi.

Video: Stvoren najjači vaterpolo tim ikada u Srbiji, spreman da pokori Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    15. decembar 2021 | 08:44

    Dzaba Vam novci moji sinovci i budzet od 3 miliona evra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA