≫ 

Praznik za oči i uši: Dečija graja zbog šaha i mali majstori u "mislećem stavu"

Vredna, pametna i talentovana deca su vrednost koju valja brižljivo negovati, memorijal "Branko Bogovac" se o tome godinama stara

  • 0
šahovski turnir Foto: Šah klub Gliga

Još jedan šahovski memorijalni turnir "Branko Bogovac", već mu je deseta godina, na veliko zadovoljstvo svih organizatora, i najviše onih zbog kojih se i dešava: malih mislećih glava, šahovskih mini-majstora - održan je u nedelju na starom mestu, u porti Crkve Presvete Bogorodice u Batajnici.

Žitelji ovog beogradskog prigradskog naselja dobro znaju - ako dopire dečija graja iz porte, zna se šta je - to klinci i klinceze nestrpljivo čekaju partije, da promisle i povlače poteze, matiraju, da pobede, da se rukuju sa svojim rivalom.

I tako gotovo čitav dan, od jutra do 15 sati, kada je, tradicionalno, vreme za dodelu lepih nagrada, koje su iz godine u godinu sve vrednije zahvaljujući lokalnim dobročiniteljima, sponzorima, koji sudeluju u negovanju ove lepe tradicije, uz udarnu organizaciju Šahovskog kluba "Gliga" i čoveka bez koga ovaj turnir ne bi bio to što jeste iz godine u godinu - Miloša Peovića.

šahovski turnir Foto: Šah klub Gliga

Da ne dužimo mnogo, i ovog puta je ovaj sve značajniji turnir na šahovskoj mapi Srbije okupio decu iz svih krajeva naše zemlje, čak i iz Republike Srpske, a njiovi su osmesi, druženje, želja da se nadmeću u misaonoj igri, bili pobeda sama po sebi.

Pred vama je spisak malih, malo većih, i najvećih pobednika i pobednica, drugoplasiranih i trećeplasiranih u svojm grupama.

U konkurenciji najmlađih dečaka titulu je uzeo Nikola Adamović iz Novog Sada, drugi je bio Miloš Pašula takođe iz Novog Sada. Treće mesto osvojio je Ognjen Buturović iz Batajnice.

Kod mlađih devojčica poredak je bio sledeći: prvo mesto pripalo je Irini Rajlić iz Beograda, drugo Nini Jocić iz Pančeva, a treće Veri Vujović iz Beograda.

U Konkurenciji mlađih dečaka šampion je Aleksandar Kutanjac iz Beograda, Lazar Živanović iz Lazarevca bio je drugi, a treće mesto otišlo je u ruke Marka Mitića iz Inđije.

Najbolja u konkurenciji starijih devojčica bila je Anja Radmanović iz Pančeva, drugo mesto zauzela je Tamara Janković takođe iz Pančeva, a treće Mila Radenković iz Batajnice.

Konačno, u konkurenciji starijih dečaka, Slobodan Pištalović iz Brčkog je bio najbolji, drugi je bio Marko Milanović iz Pančeva, a treće mesto osvojio je Mirko Sajin iz Bijeljine.

šahovski turnir Foto: Šah klub Gliga
šahovski turnir Foto: Šah klub Gliga

Video: Vuk (20) ima Daunov sindrom, odlično masira ali je još bolji učitelj šaha: Proveli smo dan sa njim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA