≫ 

"Žena je žena, muškarac je muškarac": Putin digao glas protiv transrodnih osoba u ženskom sportu

"To vam je kao pandemija koronavirusa. Pojavljuju se novi sojevi, od toga ne možemo da pobegnemo. Neophodno je pronaći efikasne protivmere. Ako neko misli da su muškarci i žene jedno te isto, to je na njima - ali postoji zdrav razum", kaže Putin

  • 23
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ženski sport polako postaje ugrožen zbog činjenice da sve više transrodnih osoba dobija dozovlu da se takmiči u konkurenciji suprotnog pola, smatra prvi čovek Ruske federacije Vladimir Putin.

Putin je tokom godišnjeg intervjua sa ruskim novinarima, između ostalog, pričao i na ovu temu jer je u svetskom sportu primetan sve veći broj osoba koje nisu rođene kao žene, a koje su se "transformisale" u žene, i sada se takmiče u konkurenciji slabijeg pola.

Ruski predsednik smatra da je to nedopustivo.

- To vam je kao pandemija koronavirusa. Pojavljuju se novi sojevi, od toga ne možemo da pobegnemo. Neophodno je pronaći efikasne protivmere. Ako neko misli da su muškarci i žene jedno te isto, to je na njima - ali postoji zdrav razum - rekao je Putin.

Putin se osvrnuo na jedan slučaj u SAD početkom 2020. godine, kada je zatvorenica u najvećem zatvoru za žene u Ilinoju tvrdila da ju je silovao transrodni zatvorenik koji je u tu ustanovu prebačen prethodne godine.

- Mislim da je to bilo u Sjedinjenim Državama, čini mi se, jedan zatvorenik se proglasio ženom, služio je kaznu zbog silovanja. Proglasio se kao žena i tražio da ga prebace u ženski zatvor. Premestili su ga, pa je silovao cimerku. U svemu mora da ima zdravog razuma.

Tako je i u sportu, kaže Putin. Sportisti koji su rođeni kao muškarci, a takmiče se među ženskim polom, nesumnjivo imaju prednost u postizanju boljih rezultata. Dominantniji su.

- Ili sportisti. Muškarac se deklariše kao žena i takmiči se u dizanju tegova, recimo, ili nekom drugom sportu. Ženski sport će prestati da postoji. Mora da postoji neka vrsta zdravog razuma. Podržavam tradicionalni pristup, gde je muškarac muškarac, a žena žena. Mama je mama, a tata je tata - poručio je Putin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    23. decembar 2021 | 20:55

    Pa istina je, covek je 100% u pravu, mogu ja da se osecam kao medved, ali onda ce me staviti u ludnicu i da razgovaram sa psihoterapeutom, a ne da me puste da se deklarisem kao medved.

  • dr Bob

    23. decembar 2021 | 21:00

    Objasnio 😎

  • Boža zemunac

    23. decembar 2021 | 21:19

    Bravo brate Putine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA