≫ 

Urnebesni video: Pade čovek i povredi se na šahu?!

Neverovatna scena nam stiže iz prestonice Poljske

  • 1
Šah Foto: Pritnscreen/Twitter/Tarjei J. Svensen

Varšava je ovih dana domaćin Svetskog prvenstva u šahu po ubrzanom tempu, na kom smo imali prilike da vidimo jednu od najneverovatnijih stvari ikada viđenim u ovom sportu.

Najpre je veliko iznenađenje priredio 17-godišnji Uzbekistanac Nodirbek Abdusatorov osvajanjem titule u kategoriji gde se igra 15 minuta po partiji, plus 10 sekundi bonusa za svaki potez.

U igri po "Blic tempu", gde igrači imaju tri minuta po partiji, plus dve sekunde za svaki potez. očekivano je da i najbolji igrači naprave grešku pa nije toliko čudno što je Poljak Pavel Teklaf u remi završnici odigrao potez kojim je omogućio protivniku Tigranu Petrosjanu da ga matira u dva poteza.

Kad je uvideo grešku, mladi Poljak se u neverici zaneo u stolici posle čega je izgubio balans, prevrnuo se i tako zadobio udarac.

Titulu, inače, brani legendarni Magnus Karlsen, koji je do utorka bio šampion sveta po klasičnom tempu, u rapidnom i u blic šahu.

Video: Vučić odigrao partiju šaha sa legendarnim Dudom Ivkovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA