≫ 

Mladi ruski hokejaši izbačeni sa leta u Kanadi, bili pijani, nisu nosili maske

Tim ruske juniorske hokejaške reprezentacije nije poštovao pravila u drugoj državi, posada aviona u čitavoj zbrci izbacila i češke hokejaše bez ikakvog razloga

  • 1
Air Canada, avio, kompanija, avion, prevoz Shutterstock

Kompletan tim mlade reprezentacije Rusije u Hokeju, uključujući i članove stručnog štaba, selektora, izbačeni su nedavno iz aviona u Kanadi, u Kalgariju, kojim je trebalo da se vrate kući sa Svetskog prvenstva koje nije ni održano. Razlog otkaza velike sportske smotre je korona virus, pa su sve reprezentacije vrlo brzo po dolasku na mesto doigravanja, morale nazad.

Kako prenosi "Russia Today", članovi ruskog tima nisu uzleteli u prvom pokušaju, jer su izbačeni iz letelice zbog nepoštovanja propisanih mera protiv širenja korone - nisu nosili maske, a pojedini svedoci tvrde, ubeđeni su čak, da se sa ulaskom Rusa u utrobu letelice začas počeo širiti miris alkohola.

U čitavu zbrku su se "umešali" i igrači češke reprezentacije, koji su takođe izbačeni sa leta, ali, ispostaviće se kasnije, kao kolateralna šteta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by IIHF (@iihfhockey)

Upravo je jedan od njih, tim menadžer češke reprezentacije Otakar Černi, za medije u svojoj zemlji pričao o tome šta se sve izdešavalo po olasku na aerodrom, neposredno po ulasku u avion, i u samom avionu.

- Stigli smo na aerodrom u Kalgariju oko tri sata pred let. Naši igrači su otišli ​​da kupe suvenire i neki igrači su pozvali svoje porodice kući... Videli smo ruske igrače kako sede za šankom. Odmah sam upozorio sve naše dečake da treba da nose maske tokom celog boravka na aerodromu i da se pridržavaju distanciranja - prepričava Černi.

- Onda smo seli u avion i, treba napomenuti, u tom trenutku smo primetili da neki članovi ruske ekspedicije očigledno nisu poštovali propisana pravila - a u tome je verovatno imao ulogu i alkohol. Jedan od članova ruskog tima je čak pušio u tunelu pre ulaska u avion.

Pojava mladića koji se osete na alkohol i ne nose maske uznemirila je ostatak aviona, pa je ubrzo alarmirana posada leta.

- Neki od putnika su se tada žalili na ponašanje Rusa, pa je posada evakuisala ceo avion - kaže Černi.

U istom avionu nalazile su se selekcije Finske i Češke, s tim da je Fincima dozvoljeno da ostanu unutra, ali ne i Česima, i to iz zaista neverovatnog razloga - zbog sličnosti opreme posada leta ih je pomešala sa Rusima.

- Nažalost, češka oprema izgleda potpuno isto kao i ruska, samo što na duksevima naših igrača stoji natpis "Češka", a na ruskim "Rusija". To je jedina razlika. I praktično su nas samo iz tog razloga svrstali u istu kategoriju kao i Ruse i rekli nam da naša i ruska ekspedicija više ne mogu da se ukrcaju u avion. Iako smo predstavnicima "Er Kanade" pola sata objašnjavali da naši igrači nisu ništa prekršili, njihova odluka nije mogla da se poništi. Jedan pomalo bizaran aspekt cele situacije je da su nam se posle poletanja aviona bez nas, predstavnici "Er Kanade" izvinili i o svom trošku dan kasnije dogovorili hotel i let za Frankfurt u isto vreme. Takođe, rekli su nam da na sledećem letu nećemo putovati sa ruskim timom - prepričava ČErni epilog čitave zbrke.

Video: Pretio da će srušiti avion, jer nije hteo da sleti u Beograd: Putnik psovao srpske majke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    1. januar 2022 | 19:57

    Drz te se pravoslavna braco :))) bar niste drogirani kao prosecni kanadjanin haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA