≫ 

Najbolji rukometaš Srbije "sija" pred EP: "Mi smo jedna velika porodica ovde"

Nešto malo više od devet dana je ostalo do početka ovog takmičenja...

  • 1
Rukometna reprezentacija Srbije, Dejan Milosavljev Foto: MN Press

Rukometni reprezentativac Srbije Dejan Milosavljev izjavio je po dolasku na okupljanje nacionalnog tima pred početak Evropskog prvenstva da je jedva čekao da se priključi i krene da trenira sa saigračima.

Zvanično najbolji rukometaš Srbije za 2021. godine u izboru Rukometnog saveza Srbije priključio se timu i istakao je zadovoljstvo što je najzad među "orlovima".

- Osećam se odlično, jedva sam čekao da dođem. U Bundesligi nam nije bilo lako poslednja dva meseca, zbog korone i svega što nas je snašlo. Ali evo krećemo sa treninzima u ovoj godini, važno je da su svi igrači zdravi i srećni. Lepo se osećamo za početak što smo zajedno i što počinjemo sa radom. Uželimo se jedni drugih od okupljanja do okupljanja i osećamo se kao jedna porodica - rekao je Milosavljev za sajt RSS-a.

Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Još nekoliko treninga je preostalo do puta u Nemačku na poslednje provere naše selekcije pred Evropsko prvenstvo, a Srbija će sa Nemačkom odigrati dve utakmice, 7. i 9. januara.

Već 11. januara ih očekuje odlazak u Segedin, gde će u okviru grupe C odmeriti snage sa selekcijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

- Za sada imamo fokus na treninge koji nam predstoje. Tako nam je i selektor predložio, da nam je svaki sledeći trening bitan, zatim utakmice sa Nemačkom, pa tek onda pripremanje Ukrajine, pa Hrvatske, Francuske.

- Bitno je da svaki dan imamo fokus sto odsto, da se uigramo što bolje i da nam glava nije već na prvenstvu, nego da je ovde u Pazovi gde smo trenutno. Razmišljanja smo usmerili na prvi trening koji dolazi i tako ćemo raditi sve do Evropskog prvenstva - izjavio je rukometaš.

Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Uz odlične rezultate tokom prethodne godine prisutan je optimizam pred kontinentalni šampionat.

- Ovde u reprezentaciji smo opušteni i jedva čekamo prvu utakmicu i da igramo zajedno u kompletnom i zdravom sastavu. Ja iskreno pritisak ne osećam i čekam da dam svoj maksimum i da vidim kakav će krajnji rezultat da bude. Uradićemo sve da učinimo ljude u Srbiji ponosnim i da uživaju gledajući nas na Evropskom prvenstvu - zaključio je Milosavljev.

Video: Prva žena koja je zaigrala za mušku ekipu: Prelepa Špankinja je ispisala istoriju rukometa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    3. januar 2022 | 04:38

    Идемо до Финала

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA