≫ 

Francuzi bez kontrolnih utakmica na EP, pre Srbije im otkazali meč zbog korone

Evropsko prvenstvo za rukometaše na programu je od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj

  • 1
Rukometna reprezentacija Francuske Foto: Tanjug/AP

Rukometna reprezentacija Francuske će bez kontrolnih utakmica otputovati na Evropsko prvenstvo, pošto su njeni mečevi protiv Egipta otkazani zbog korona virusa.

Francuska, koja će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi C u Segedinu sa Srbijom, Ukrajinom i Hrvatskom, protiv Egipta je trebalo da igra 7. i 9. januara.

- Egipatski savez nas je u nedelju uveče obavestio da nije u stanju da poštuje naš poziv zbog velikog broja zaraženih igrača - rekao je predsednik Rukometnog saveza Francuske Filip Bana.

Kako je naveo, zbog "nedostatka raspoloživih protivnika", Francuska će morati da bez kontrolnih utakmica otputuje za Mađarsku.

Problemi francuske reprezentacije se tako nastavljaju. Taj tim je lišen pomoći trojice igrača zbog povreda (Timoti N'Gesan, Nedim Remili i Luka Karabatić), možda i četvrtog (golman Vensan Žerar, zbog porodičnih problema), a svakako i velike nade Eloima Prandija, koji je izboden u novogodišnjoj noći.

Pored toga, među pozvanim igračima bilo je i devet pozitivnih slučajeva na korona virus, uključujući i pivota Tea Monara.

Četvorica prvobitno zaraženih igrača, među kojima je i Nikola Karabatić, od nedelje su počeli da treniraju odvojeno od ekipe jer rezultat njihovim PCR testova "ukazuje na kraj ciklusa njihove infekcije".

Evropsko prvenstvo za rukometaše na programu je od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj.

Rukometaši Francuske će takmičenje početi utakmicom protiv Hrvatske, 13. januara.

Video: Partizan sigurno startovao protiv Zadra: Lesor se predstavio grobarima kucanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA