≫ 

Kovid problemi za rukometnu reprezentaciju Srbije: Pozitivni selektor i dva igrača

Uz njih još trojica članova stručnog štaba

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Ostalo je devet dana do početka Evropskog prvenstva u rukometu, a našu reprezentaciju zadesile su loše vesti. Čak šest članova tima zaraženo je korona virusom.

Rukometni savez Srbije zvanično je objavio da su na redovnom testiranju pozitivni dvojica rukometaša i četiri člana stručnog štaba, među kojima i selektor Toni Đerona.

- Na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije koja se nalazi na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo (13-30. januar 2022, Slovačka i Mađarska) otkriveno je šest pozitivnih nalaza na virus kovid-19 među rukometašima i članovima stručnog štaba. Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba – selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u dobrom opštem stanju i sa blagim simptomima virusa - saopštio je Rukometni savez Srbije.

Zbog problema sa korona virusom, srpska reprezentacija primorana je da otkaže pripremne utakmice protiv Nemačke zakazane za sedmi i deveti januar.

- Dve kontrolne utakmice naše selekcije uoči Evropskog prvenstva, koje su planirane za 7. i 9. januar 2022. godine sa reprezentacijom Nemačke se radi preduzimanja dodatnih mera i smanjivanja potencijalnog rizika od novog zaražavanja otkazuju - zaključili su na kraju saopštenja iz RSS-a.

Podsetimo da je pre loših vesti o zarazi korona virusom za srpsku reprezentaciju stigla još jedna loša vest, pošto će Evropsko prvenstvo propustiti najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić.

Rukometna reprezentacija Srbije bi na Evropsko prvenstvo trebalo da otputuje 11. januara. U Grupi C u Segedinu protivnici srpskim rukometašima biće selekcije Francuske, Hrvatske i Ukrajine. U nokaut fazu plasiraće se dve najbolje plasirane reprezentacije.

Video: Rukometaši Srbije dobili novog selektora: Znam da je danas Vidovdan, važan dan za srpski narod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA