Najbolji srpski desni bek je bila na svakom protestu za Noleta: I dalje pokušavaju sve da bi ga poremetili

Atraktivna srpska reprezentativka pruža veliku podršku najboljem teniseru sveta i osuđuje tretman koji je imao od kada je stigao u Australiju

  • 3

Poslednjih sedam dana maltene cela Srbija je bila mislima uz Novaka Đokovića i davala mu podršku zbog problema u koje je zapao prilikom dolaska u Melburn, gde će ipak posle svega što je proživeo i torture tamošnjih vlasti, zaigrati na Australijan openu i braniti titulu.

Dok je boravio u ozloglašenom hotelu za imigrante u koji je smešten posle odluke vlasti da mu ponište vizu, jer nije vakcinisan, u Beogradu su svakog dana organizovani protesti ispred Skupštine Srbije na kojima je srpski narod davao podršku svom "najponosnijem sinu".

Redovna na protestima bila je i jedna od najboljih srpskih rukometašica i verovala u pobedu pravde i Novaka Đokovića, Sara Garović, zvanično najbolji srpski desni bek za prošlu godinu.

- Na proteste sam išla zbog poštovanja prema Novaku i zahvalnosti na tome šta radi. Krivo mi je što tamo nisam srela više svojih kolega, sportista. Jer ovde nije reč samo o Novaku, ovde je reč o obrazu, principima, empatiji, identitetu, kulturi, pravu na glas i jos mnogo stvari. Došli smo u situaciju da nas dele na vakcinisane i nevakcinisane. Diskriminacija na svim poljima. Nemam ništa protiv, svako neka uradi šta misli da je najbolje za njega, ali nemojte da nas dele kao narod, kao naciju - poručuje Sara u razgovoru za "Telegraf".

Sara Garović Privatna arhiva

Prelepa crnokosa reprezentativka je dala i svoje viđenje svega što je zadesilo najboljeg tenisera sveta po sletanju na aerodrom u Melburnu.

- Cela ova situacija, prema mom mišljenju, je oličenje samoživosti, bezobrazluka i mešanje politike gde joj nije mesto. Novak nije neko ko je neodgovoran i ne verujem da je ušao u avion i igrao na sreću. Ja jesam za pravila, ali moraju da budu za sve ista! Novak je u ovoj situaciji bio savršeno žrtveno jagnje za njih. O tome šta su mu radili svih dana u pritvoru je sve samo ne humano ali razumem zašto su to radili, pokušali su da ga slome. Ali nije lako slomiti Novaka, treba dosta truda - rekla je Garovićeva i dodala:

- Taj potez tamošnjih vlasti je bio nečastan, nepravedan i nepošten. Kao što sam rekla, ja jesam za pravila, ali da budu ista za sve. Tu su teniseri koji su sa istom medicinskom dozvolom ili ti izuzećem ušli u zemlju, šta je sa njima? Nadal je bio pozitivan u decembru i pre isteka karantina bio je u Melburnu.

Igračica Bekamenta je zadovoljna jer je na kraju pravda pobedila i sud u Melburnu je prihvatio Novakovu žalbu i presudio u njegovu korist, te su mu vraćeni pasoš i viza, pušten je iz "pritvora" i sada može da se sprema za prvi Gren slem u sezoni.

- Odluku u njegovu korist mogu da prokomentarišem kao jedino logično rešenje. Nekoga možete da volite ili ne volite, ali kada je u pravu trebalo bi to da priznate - kaže Sara.

Međutim, i dalje nije sve završeno i situacija nije rešena u potpunosti, s obzirom da imigracioni ministar federalne Vlade Australije i dalje ima moć da poništi odluku suda i ipak naredi deportaciju Novaka Đokovića, a naša sagovornica smatra da bi to bio još jedan nečasan potez, kao i da tamošnje vlasti i dalje pokušavaju na sve načine da poremete devetostrukog šampiona u Melburnu.

- Meni je smešno da je jedan čovek veći od države. To je iživljavanje. Nadam se će oni snositi posledice posle kraja predstave. Ako bi smo pričali kao normalni ljudi vođeni činjenicama smatram da nema prostora za Novakovu deportaciju. Naravno, čine sve da ga poremete. Igraju na sve karte. Ne čudi me to. Činjenica je da je istrošen i fizički i psihički i mentalno ali se nadam da će sve to okrenuti u svoju korist - kaže Sara.

Za kraj je imala poruku i za Novaka, ali i za australijske vlasti. Njenu poruku Novaku ne možemo baš da citiramo, a odnosi se na scenu iz domaćeg filma "Montevideo, Bog te video" koju možete videti u snimku ispod.

- Uzmi taj trofej pa se vidimo na "25. maju"!

Australijskim vlastima je poručila:

- Gledajte i učite od "malog" iz Srbije.

Sara Garović je izabrana u idealni tim srpskih rukometašica na poziciju desnog beka za prošlu godinu, a nažalost nije mogla da igra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u decembru prošle godine pošto je pokidala ligamente skočnog zgloba.

Video: Srđan Đoković na 4. protestu za Novaka: Jesmo li mi životinje? Mi nismo ništa manje vredni od njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poznanik

    11. januar 2022 | 20:11

    Poznajem Saru lično. Neverovatno lepa i prirodna devojka. Devojka sa jakim karakterom i stavom. Pleni svojom pojavom! Mlade devojke bi trebalo da se ugledaj na nju.

  • Tatjana

    12. januar 2022 | 08:26

    Bravo mlada i prelepa devojko. Kamo srece da je vise mladih bilo da da podrsku najboljem medju nama. ❤️😘

  • Uros

    13. januar 2022 | 09:06

    Ja sam rukomet počeo da pratim zbog nje. pravi lider na terenu.žena vatra. Blago onome ko je pokriva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA