Toni Đerona pred Hrvatsku: ''Ovo je za nas kao finale''

Odlučujući meč za obe reprezentacije na Evropskom prvenstvu

  • 1
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Rukometnu reprezentaciju Srbije, nakon pobede u prvom kolu protiv Ukrajine, očekuje duel sa rukometašima Hrvatske u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva. Pobeda bi srpske rukometaše poslala u drugu fazu, a ujedno bi tako poslali hrvatske rukometaše kući.

Selektor srpske reprezentacije Toni Đerona ocenio je meč prvog kola protiv Ukrajine kao odličan, ali istakao da je najbitnije da su svi izašli zdravi iz tog duela.

- Meč protiv Ukrajine je bio važan, kako bismo napravili prvi korak na ovom šampionatu. U ovim vremenima se moramo fokusirati na sebe, da se pokažemo na terenu. Najbolje je moguće što smo uzeli dva boda, rezultat je bio dobar, i što smo utakmicu završili bez povreda - rekao je španski stručnjak.

Duel sa reprezentacijom Hrvatske okarakterisao je kao finale za svoju ekipu, jer bi u slučaju pobede obezbedili plasman u narednu fazu, ali bi u slučaju poraza srpska reprezentacija bila veoma blizu eliminacije.

Protiv Hrvatske moramo da obratimo pažnju na sve. Iako su loše počeli meč, pokazali su strast i upornost, bili su veoma blizu. Biće veoma težak meč za nas. Očekujem još jedan fer plej duel, koji je kao finale za nas. Ukoliko pobedimo, idemo dalje, isto to važi i za Hrvatsku. Potrebna im je pobeda, kako bi ostali na šampionatu - rekao je Đerona.

Hrvatska će u meč sa Srbijom ući oslabljena, pošto zbog korona virusa neće nastupiti Leon Šušnja i Lovro Mihić, dok će zbog suspenzije David Mandić posmatrati meč sa tribina. Meč je na programu u subotu od 20 časova i 30 minuta.

Video: Kapiten Marsenić pred početak EP: Nismo očekivali da ćemo ovoliko biti pogođeni virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA