Đerona veruje u čudo pred Francuze: "Pokušaćemo da pobedimo istom razlikom kao u Zrenjaninu"

Srbija je nedavno igrala sa Galskim petlovima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

  • 1
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona uveren je da njegovi igrači mogu do senzacije na Evropskom prvenstvu i pobede protiv Francuske, iako su sinoć u komšijskom derbiju poklekli protiv Hrvatske.

Naši rivali su taj duel dobili rezultatom 23:20, što znači da je Srbiji potrebno da u duelu protiv Francuske slavi sa barem dva gola razlike u slučaju da Hrvati očekivano slave nad Ukrajinom u drugom meču.

- Moramo da se fokusiramo na meč sa Francuskom sutra, ali smo ovog jutra iskoristili priliku da pogledamo video i analiziramo greške u meču sa Hrvatskom, mislim da je to važno.

- Evidentno je da su nam nedostajale pripremne utakmice sa Nemačkom i šteta je što smo stigli na takmičenje bez provera. Naša ekipa je pokazala ponovo da je u odbrani jaka, ali smo imali probleme u tranziciji i pozicionom napadu. Nismo odigrali dobro, bilo je nesporazuma, ali siguran sam da će sa više rada i utakmica to biti ispravljeno - rekao je Đerona.

Srbija je u skorije vreme pokazala da ume sa Francuzima, pošto je u kvalifikacijama za ovo takmičenje slavila u Zrenjaninu, a u gostima je igrala nerešeno.

- Sada već pripremamo analize za Francusku i u toku popodneva ćemo raditi na detaljima igre za sutrašnju utakmicu i pokušati kao što je to bio slučaj u Zrenjaninu pre godinu dana i da pobedimo istom razlikom kako bismo išli u narednu fazu takmičenja - rekao je Đerona.

Meč između Srbije i Francuske zakazan je za 17. januar sa početkom od 20.30 časova.

Video: Rođendanska čestitka Dušana Vlahovića: Iz Firence za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zare

    17. januar 2022 | 01:21

    A kvota 1,11 na Francuze. Po kladionici gubimo sa 6 gola razlike najmanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA