≫ 

Zoran Terzić otišao sa mesta selektora nakon 20 godina

Nakon isteka ugovora nije bilo dogovora o nastavku saradnje

  • 2
Zoran Terzić Foto: MN press

Trofejni selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić napustio je to mesto, potvrdio je Odbojkaški savez Srbije.

Pre tačno mesec dana bilo je spekulacija da će Terzić napustiti selektorsku poziciju Srbije i da će preuzeti reprezentaciju Italije ili Rusije, što je on demantovao. Danas stiže potvrda da on više nije selektor srpske reprezentacije.

- Svi smo bili svesni da će jednog dana doći taj momenat kada ću prestati da budem trener reprezentacije. Eto, desilo se da na taj jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji, dođe do toga da više nisam trener reprezentacije Srbije. Sigurno je da prvo dugujem ogromnu, ogromnu zahvalnost za ovaj period pre svega svim igračicama, a bilo ih je zaista mnogo, koje su učestvovale u našoj lepoj priči svih ovih 20 godina. Naravno svim mojim saradnicima bez kojih sigurno ne bismo mogli da napravimo takve rezultate, i naravno Savez koji je uvek stajao iza nas i pomagao nam da ostvarimo ovo što smo ostvarili u poslednjih 20 godina - započeo je Terzić.

Terzić je dva puta proglašen za najboljeg trenera u Evropi u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, 2018. i 2021. godine, a reprezentaciju predvodi od maja 2002. godine.

- Ne treba trošiti reči na to koliko je teško, normalno je da posle 20 godina ne može da bude lako da se donese takva odluka, ali jednostavno u nekom razgovoru sa čelnim ljudima Saveza i zbog neke moje dalje motivacije i zbog neke nove energije, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od naše reprezentacije neko vreme, ali definitivno je da ja tu reprezentaciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina i da ću je osećati i u narednom periodu, jer drugu zemlju nemam i to je sigurno da ću u svakom smislu i u svakom momentu uvek biti na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći, ko god da je traži - rekao je trofejni selektor.

Odbojka Srbija Foto: MN press

- Siguran sam da će Savez naći pravo i najbolje rešenje u ovom momentu za poziciju prvog trenera, a takođe sam siguran da mi imamo jednu veoma respektabilnu ekipu, koja može u narednom periodu da zadrži ovaj nivo rezultata, pa čak i da ga poboljša. To je skup devojaka koje su navikle da pobeđuju i koje žele da igraju za reprezentaciju svim svojim srcem, i to je upravo ono što nas je vodilo do uspeha. Puno sreće i sve najbolje želim mom nasledniku, ekipi i Savezu. Uvek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći - zaključio je Terzić.

Zoran Terzić je sa najboljim odbojkašicama Srbije za 20 godina osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima: srebro na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru i bronzu na Olimpijskim igrama 2020. (odigrano 2021.) u Tokiju, zlato (2018.) i bronzu (2006.) na Svetskim prvenstvima, srebro na Svetskom kupu 2015, 3 bronzane medalje u Gran priju (2011, 2013. i 2017.), 3 zlata (2011, 2017. i 2019.), 2 srebra (2007. i 2021.) i bronzu (2015.) na Evropskim prvenstvima, bronzanu medalju na Evropskim igrama 2015, 3 zlatne medalje (2009, 2010. i 2011.) i 1 bronzanu (2012.) u Evropskoj ligi i srebro na Univerzitetskim igrama 2009. godine.

Video: Vi ste meni najbolje na svetu, ko ih... Terzić je na tajmautu sve rekao kad je video da gubimo zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA