≫ 

Skandal na EP u rukometu: Karabatić dobio dozvolu da igra zaražen korona virusom

EHF je napravio ozbiljan presedan i dozvolio legendarnom francuskom reprezentativcu da igra

  • 2
Leon Šušnja, Rukometna reprezentacija Hrvatske Foto: Tanjug / AP

Zvezda rukometne reprezentacije Francuske, Nikola Karabatić, dobio je pozitivan nalaz nakon meča protiv Holandije u prvom kolu druge runde Evropskog prvenstva, ali je i pored toga dobio dozvolu EHF-a da igra u narednom meču protiv Islanda.

Veliki presedan i skandal dogodio se jer su pravila jasna i igrač koji dobije pozitivan test ne može da igra na narednom meču, ali za legednu francuske reprezentacije očigledno važe druga pravila.

- Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Holandije. Naši lekarski stručnjaci pregledali su njegovu istoriju bolesti jer je ranije bio zaražen kovidom. Na temelju antitela, procenili smo da sme da igra - saopštili su iz EHF-a.

Ipak, ni Karabatić nije pomogao Francuzima, pošto su Islanđani ubedljivo slavili sa 29:21, a jedan od razloga je upravo što je Francuze na prvenstvu zajvatila epidemija korona virusa, pa su značajno oslabljeni ušli u ovaj meč.

Francuska u ponedeljak igra jedan od ključnih mečeva za plasman u polufinale EP, sa Crnom Gorom od 20.30 časova, dok Island od 15.30 igra protiv Hrvatske, koja je ostala bez šanse za borbu za medalje.

Video: Najlepša srpska rukometašica na protestu za Novaka: Dolazila je svakog dana da mu pruža podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    24. januar 2022 | 14:57

    Pa on nije srbin....u vemu je problem!?!? Boze sacuvaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA