Incident na ZOI: Novinara usred posla odvukli od kamere, opkolili ga i prekinuli prenos uživo

Novinar NOS-a Sjerd den Das prenosio je izveštaj uživo tokom ceremonije otvaranja Igara u kineskoj prestonici kada ga je nekoliko lica zaduženih za red opkolilo

  • 12
Novinar nije mogao da odradi posao do kraja u Pekingu Foto: Printscreen/Youtube

Incident s holandskim novinarom, kojeg su odvukli kineski zaštitari usred prenosa uživo, privukao je pažnju svih medija širom sveta. Mere u Kini za vreme Zimskih olimpijskih igara su krajnje rigorozne i nema fleksibilnosti.

- Bio je izolovani događaj i neće uticati na izveštavanje stranih medija na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu - saopštio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Novinar NOS-a Sjerd den Das prenosio je izveštaj uživo tokom ceremonije otvaranja Igara u kineskoj prestonici kada ga je nekoliko lica zaduženih za red opkolilo, a jedan od njih silom ga je odvukao. Prenos uživo je prekinut, ostavljajući voditelje u studiju u Holandiji zbunjenim.

Video: Vučić stigao u Peking, danas prisustvuje otvaranju ZOI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ciganiludaci

    5. februar 2022 | 09:45

    Cuj odes kod njih i ne radis sve po pravilima te drzave? Svaka normalna zemlja smatra to kao udar na poredak,i resava to ovako. Samo kod nas moze ko kako hoce.

  • Erak

    5. februar 2022 | 08:54

    Ne znam zašto ljudi uopšte idu tamo. Sportom i poslom mogu da se bave i u nekoj normalnoj državi, a ovi što su njima OI dodelili su obični idioti.

  • djole

    5. februar 2022 | 11:56

    ima dosta ljubitelja kine u srbiji, ne znam zasto ne bi otisli tamo da zive?jedini problem bi bio sto im iz kine ne bi bilo dozvoljeno da salju komentare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA